VBRO Evergreen

3 gauwdieven gearresteerd in hartje Brugge

De Brugse recherche heeft 3 gauwdieven bij de kraag gevat kort nadat ze 2 Franse toeristen hadden bestolen. De onderzoeksrechter heeft het drietal intussen aangehouden.

Op donderdag 31 augustus 2023 vond er in een winkel in de Wollestraat een gauwdiefstal plaats. 2 verdachten slaagden erin om 700 euro cash te stelen uit een portefeuille van iemand die er aan het shoppen was. Het slachtoffer deed meteen na de ontdekking aangifte bij de Brugse politie en kon een vrij goede persoonsbeschrijving meegeven. Hiermee ging het LIK – het Lokaal Informatiekruispunt van Politie Brugge – meteen aan de slag en kon de verdachten vrij snel via de Brugse stadscamera’s detecteren.

Daarop trok een team van de Brugse recherche naar de binnenstad om de vermeende daders te volgen. Wanneer de verdachten een nieuwe poging tot gauwdiefstal ondernemen, worden ze op heterdaad betrapt én opgepakt. Uiteindelijk blijken ze met 3 te zijn. Eén van hen is nog in het bezit van de buit gestolen in de Wollestraat.

De 3 verdachten blijken gekend voor eerdere feiten en werden nog voor het weekend voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Foto©Het Nieuws Vandaag

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!