VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

Het is een drukke Krokusvakantie voor Brugge. Heel wat toeristen afkomstig uit onze buurlanden zijn afgezakt naar de Breydelstyad. Intussen staan de Paaslelies in bloei in het Begijnhof en dat zorgt natuurlijk voor een uniek plaatje.

De Brugse politie zal onderzoeken wie pyrotechnisch materiaal binnengesmokkeld heeft op de derby van Cercle tegen Club Brugge. In de Bras op het Zand werd na de wedstrijd ook een vuurpijl afgevuurd. Het kwam er tot rellen waardoor de politie er moest tussenkomen.

Volgende week maandag is er opnieuw gemeenteraad in Brugge. Op de agenda staan er 45 punten in open zitting. Het is nog niet duidelijk hoeveel interpellaties gepland zijn.

In Brugge is Maurice Helewaut overleden. Hij werkte jarenlang voor de wegendienst van de provincie West-Vlaanderen. Het afscheid is vandaag dinsdag gepland in de aula van het crematorium in Brugge. Maurice ging jarenlang bollen in de Weidestraat in het dienstencentrum. Aan de familie onze oprechte blijken van deelneming.

De aanvragen voor strandcabines op het strand van Zeebrugge gebeurt voortaan via de In en Uit winkel in het Concertgebouw op het Zand in Brugge. De cabinehouders willen in de toekomst trouwens verder weg van de weg naar het evenementenplateau voor de organisatie van events.

In het kader van het project ‘Bruggebaas’ zal de Brugse jeugd bevraagd worden via een game. Dat is trouwens uniek in Vlaanderen. Met de antwoorden kan de stad dan aan de slag gaan.

Club 69 heeft zondag de carnavalsstoet in Heist gewonnen, dit voor de Lekkerbekken uit Zwankendamme en KPJ Eede. KPJ Eede werd vervolgens tweede in de avondstoet van zondag in Maldegem. In Heist is er vanavond om 19 uur avondstoet.

Nu vrijdag zal het Brugse stadhuis blauw en geel kleuren, in de kleuren van Oekraïne. Het is dan één jaar geleden dat de oorlog daar uitbrak. Ook de vlag van Oekraïne blijft wapperen op de Burg.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!