VBRO Evergreen

Autoluw gebied: ANPR-camera in Brugse Katelijnestraat

Vanaf zaterdag 1 juli wordt het stuk Katelijnestraat tussen de Nieuwe Gentweg en de Gruuthusestraat elke dag autoluw van 13.00 tot 18.00 uur. Een ANPR-camera zullen nummerplaten automatisch scannen  en nagaan of ze in het autoluwe stadsdeel mogen rijden.

Stad Brugge plaatst een ANPR-camera in de Katelijnestraat ter hoogte van het Ankerplein om verkeer te weren in de binnenstad. De camera vormt een aanvulling op de al bestaande ANPR-camera’s in de Zuidzandstraat en de Geldmuntstraat. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de opstelling.

Burgemeester Dirk De fauw: “Bestuurders zullen op de aanwezigheid van de camera geattendeerd worden door een dynamische signalisatietotem waarbij de kleuren rood en groen aangeven welke voertuigen er wel of niet door mogen rijden. Als voertuigen niet meer naar de Mariastraat mogen rijden, zal het logo van de auto rood oplichten. Enkel vergunninghouders zullen dan nog door mogen rijden. De camera ter hoogte van het Ankerplein zal elke dag actief zijn van 13.00 tot 18.00 uur.”

Primeur in België: innovatieve e-inkt scherm

“De bestuurders zullen hierop gewezen worden door twee innovatieve e-inkt schermen. Dat is een primeur voor België. De e-inkt schermen zullen actief worden wanneer de ANPR-camera in werking is. De e-inkt schermen zullen de verkeersborden D1f en D1e projecteren wanneer de camera in werking is. Op deze manier zullen bestuurders erop gewezen worden dat zij ofwel naar links of naar rechts moeten rijden en niet meer rechtdoor. Deze innovatieve schermen verbruiken enkel energie om de verkeersborden op het scherm te ‘printen’. Eens het verkeersbord zichtbaar is, verbruikt het scherm geen energie meer”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Op www.brugge.be/doorendoor staat meer info over wie toegang heeft tot het autoluw gebied en hoe dat in zijn werk gaat.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!