VBRO Evergreen

BAB doet schenking aan BUSO De Varens

BAB (de Brugse Autonome Bierproevers) sponsort met de opbrengst van het bierfestival van 2022 didactisch schoolmateriaal voor de leerlingen van De Varens, school voor buitengewoon secundair onderwijs. Gisteren werd het materiaal door het BAB-bestuur overhandigd aan de directie van De Varens. Dat gebeurt in de school, Nieuwe Sint-Annadreef 27, 8200 Sint-Andries. Het gaat om twee leerhulpmiddelen die het leren van de jongeren ondersteunen.

Een Study Buddy: een degelijk vormgegeven concentratiescherm dat de leerling toelaat zich af te sluiten van prikkels van buitenaf. Concentratie en focus worden verhoogd waardoor de leerstof vlotter wordt verwerkt. Coördinator OV3 Ann Vandooren, ‘Sommige leerlingen worden snel door visuele of auditieve prikkels afgeleid. Doordat deze prikkels weggenomen worden, creëren we een rustige werkplek voor de leerling die zich zo beter op zijn werk kan concentreren.’

Een TOOLBOX executieve vaardigheden: alle materialen uit de TOOLBOX helpen de leerlingen bij het ontwikkelen van de executieve functies: leren plannen, aandacht richten, tijd leren inschatten, emoties regelen, leren doorzetten, Dankzij de steun van BAB, kunnen leerkrachten de leerlingen in alle rust laten focussen en kunnen de leerlingen ook hun executieve vaardigheden verder ontwikkelen via krachtige interacties en oefeningen.

Foto: Het Nieuws van West-Vlaanderen

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!