VBRO Evergreen

Brugge gaststad van Lingerieweek

Tijdens de eerste week van maart is Brugge gaststad van de Lingerieweek, een initiatief van sectororganisatie Fedelin in samenwerking met Mode Unie. Shopping Brugge koppelt hier een heuse campagne aan om Brugse lingeriezaken extra in de kijker te plaatsen. Het gezicht van de campagne is de Brugse onderneemster en model Cilou Annys.

De Lingerieweek is een promotiecampagne voor de lingeriedetailzaken in heel Vlaanderen. Brugge telt er 20 in het centrum en in de deelgemeenten. Ze nemen allen deel aan de campagne. “Hiermee zetten we de troeven van de zelfstandige lingeriespecialist extra in de verf. Onze Brugse zaken focussen zich op comfort, kwaliteit, advies, productkennis en vertrouwen”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys. Tijdens deze week geven de deelnemende zaken in heel Brugge een lekkere attentie (bij aankoop en zolang de voorraad strekt).

Smedenstraat als hotspot van de Lingerieweek

Smedenstraat wordt ook wel dé lingeriestraat van Brugge genoemd, met haar drie speciaalzaken: La Finesse, Lingerie Venus en Scharlaeken. Stad Brugge plaatst de straat letterlijk in de spotlights met een kantpatroon dat tijdens de avonden geprojecteerd wordt op de Smedenpoort. Ook de grote boom ter hoogte van de terrassen wordt vrolijk versierd met een behaslinger. Daarnaast laat Fien Tekent haar creativiteit de vrije loop met raamtekeningen in lingeriethema bij een dertigtal zaken in de straat. En op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart kan men terecht bij Shopping Brugge in de Smedenstraat 37 om te poseren voor een spiegelphotobooth. Deel daarna jouw foto op sociale media, tag @shoppingbrugge en maak kans op een lingeriesetje!

Introductieworkshop rond korsetten bij Cadavre Exquis

Zin om kennis te maken met de wereld van korsetterie? Op vrijdag 10 maart ontvangt de jonge ontwerpster Maya Langouche je graag voor een gratis introductieworkshop. Hier komt de geschiedenis van het korset aan bod, evenals de constructie en verschillende stijlen van hedendaagse korsetten en hoe ze gedragen kunnen worden. Zin om eens een korset te passen? Dat kan! De workshop wordt afgesloten met een pasmogelijkheid.

Kantwandeling i.s.m. de Brugse Gidsenbond

Brugge en kant zijn al eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook vandaag blijft kant in Brugge ambachtelijke makers inspireren. Daarom nemen we je graag mee doorheen Brugge met een ‘pi’kante wandeling. Doe de wandeling alleen en download het plan online of ga mee tijdens een van de geleide wandelingen, door stadsgids Mieke Vandemoortele. De wandeling start aan het Kantmuseum.

Podcast Beyond Bra

De 23-jarige Layla Kirsta, een Brugse gepassioneerd door lingerie, gaat in haar podcast Beyond Bra in gesprek met experten uit de lingeriewereld. Speciaal voor de Lingerieweek nam ze een nieuwe aflevering op. Duik samen met haar in de wereld van lingerie in Brugge.

Alle info en inschrijvingen: www.brugge.be/lingerieweek

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!