VBRO Evergreen

Bruggelingen beslissen mee over toekomst kerken

Stad Brugge, het centraal kerkbestuur en vertegenwoordigers van de lokale geloofsgemeenschappen organiseren in maart, april en mei in totaal vijf verschillende participatiemomenten over de toekomst van vijf Brugse kerken.

De organisatoren willen samen met de Bruggelingen een gedragen en duurzame toekomst voor de gebouwen uittekenen. Burgemeester Dirk De fauw: “Wie dicht bij een van de kerken in kwestie woont of er zich mee verbonden voelt, is van harte welkom op een van de bijeenkomsten die we organiseren. Onze inwoners kunnen er ideeën geven over welke activiteiten er kunnen plaatsvinden en ze mogen hun mening delen over hoe de kerk een nog grotere meerwaarde kan hebben voor de buurt.”

Schepen van Erediensten Mercedes Van Volcem: “We staan voor een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het publiek religieus patrimonium in onze stad. Als lokaal bestuur willen we met de verschillende kerkfabrieken, de lokale geloofsgemeenschappen en de bewoners samen schrijven aan een kerkenbeleidsplan en toekomstbeeld voor de parochiekerken in onze stad. Om dit te kunnen realiseren willen we elke Bruggeling, die zich verbonden voelt met het religieus patrimonium, betrekken om deze toekomst mee vorm te geven. Ik kan dit alleen maar toejuichen, het religieus patrimonium in Brugge heeft veel potentieel. Er is ruimte te kort en het is belangrijk dat bewoners ook de kerkfabrieken kunnen bestuiven.”

  • MAANDAG 11 MAART OM 18.30 UUR: Sint-Leo de Grotekerk, Zwankendamme
  • MAANDAG 18 MAART OM 18.30 UUR: Sint-Walburgakerk, Brugge centrum
  • MAANDAG 15 APRIL OM 18.30 UUR: Sint-Niklaaskerk, Koolkerke
  • MAANDAG 22 APRIL OM 18.30 UUR: Heilig Hart en Sint-Philippuskerk, Assebroek (Steenbrugge)
  • MAANDAG 6 MEI OM 18.30 UUR: Sint-Katarinakerk, Assebroek

www.brugge.be/kerkenbeleidsplan

Foto Sint-Walburgakerk©Visit Bruges/Jan D’Hondt

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!