VBRO Evergreen

Bruggelingen en bezoekers kunnen wensen ophangen

Voor het derde jaar op rij staat er een Wensbomenbosje op de Burg. Nieuw is dat Bruggelingen en bezoekers vanaf dit jaar hun wensen via een QR-code op de kerstballen kunnen doorgeven. Dit kan vanaf vrijdag 8 december 2023 tot maandag 8 januari 2024.  “We maken het wensbomenbos zo tot een magische verzamelplaats waar dromen kunnen uitkomen”, zeggen burgemeester Dirk De fauw en schepen Mercedes Van Volcem. Een scherm in het midden van het bosje geeft de warme en inspirerende wensen weer. Dit zal de plaats nog magischer maken.

Plaats waar wensen uitkomen

Het wensbomenbos was vorig jaar opnieuw een groot succes: 737 wensen werden opgehangen, waarvan 487 anderstalige wensen en 251 Nederlandstalige wensen. De thematiek was zeer uiteenlopend. Het ging van beleidswensen (verkeersveiligheid, inrichting openbaar domein…) tot persoonlijke wensen over geluk, familie, gezondheid en liefde.

“Inwoners en bezoekers kunnen ook dit jaar weer hun wensen neerpennen of typen. Zowel jong als oud kunnen hieraan deelnemen. Uit alle inzendingen selecteert het college van burgemeester en schepenen welke wensen ze zullen vervullen. Elke schepen engageert zich om minstens één wens te doen uitkomen”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. “Vorig jaar kon ik er als schepen van Openbaar Domein voor zorgen dat de 3-jarige Odin een ritje met de vuilniskar kon maken.”

Kerstballen met QR-codes

“Nieuw dit jaar zijn de kerstballen met QR-codes”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Vorige jaren waren sommige wensen onleesbaar doordat ze nat geworden waren. Om dit te voorkomen, wordt vanaf nu met QR-codes op de kerstballen gewerkt. Voor wie niet over een smartphone beschikt, wordt pen en papier voorzien. Deze wensen kunnen in een vogelhuisje gedeponeerd worden.”

“Doordat we met digitale wensen werken, kunnen we deze ook projecteren op het scherm middenin het bosje. Door de voornamelijk warme en inspirerende wensen te projecteren, geeft dit het bosje ook een gezellige, magische sfeer”, zegt schepen Mercedes Van Volcem. “Het Wensbomenbosje bestaat dit jaar uit 30 kerstbomen met mooie lichtjes. Ook de wandeling van Wintergloed passeert langs het bosje, wat toevoegt aan de gezellige sfeer.”

“De kerstperiode is een tijd van hoop, geluk en stilstaan bij het leven. We willen onze inwoners doen dromen en dus is dit wensbomenbos in de komende maand een plaats om even na te denken en een wens te formuleren. Wie weet komt deze wens dus ook uit”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Foto@Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!