VBRO Evergreen

Bruggelingen helpen Oekraïners: een overzicht

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Heel wat Bruggelingen en Brugse organisaties steken de handen uit de mouwen en zetten zelf hulp- of inzamelacties op het getouw. Wie een actie organiseert, kan deze via www.brugge.be/oekraine kenbaar maken.

Burgemeester Dirk De fauw: “De Bruggelingen leven sterk mee met de inwoners van Oekraïne. We willen de vele inzamel- en hulpacties ondersteunen door ze in een overzicht aan te bieden op www.brugge.be/oekraine. Wie een actie organiseert, kan dit via deze website kenbaar maken. Bovendien kunnen we als Stad zo voor verbinding zorgen tussen verschillende complementaire initiatieven. Op www.brugge.be/oekraine is nu ook alle informatie terug te vinden over de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Wie zelf opvang wil aanbieden, kan zich registeren via deze website of via het Huis van de Bruggeling (050/44  80 00).”

Schepen van Sociale Zaken Pablo Annys: “Er zijn heel wat hulporganisaties actief in Oekraïne zelf. Verschillende van hen bundelden de krachten in het consortium 12-12 en zorgen ervoor dat hulp terechtkomt bij wie het meest nodig heeft. Dit initiatief kan men ondersteunen door een financiële gift te doen. Alle info hierover is terug te vinden op www.1212.be. De voorbije week registreerden al 300 Brugse gezinnen zich om tijdelijk opvang aan te bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne. Stad Brugge en OCMW Brugge zorgen in samenwerking met lokale partners daarnaast ook voor extra opvangplaatsen.”

Afbeelding: Website Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!