VBRO Evergreen

Brugs wijndomein ’t Neerhof stelt mousserende wijn Brugse Bubbels voor

In 2019 kochten Sonia Marazuela en Sascha De Smet de historische hoeve ’t Neerhof in Brugge, waar ze in 2020 op het achterliggende land een wijngaard hebben aangeplant. Na de eerste wijnen vorig jaar pakken ze nu ook uit met Brugse Bubbels, hun mousserende wijn. “We gebruikten hiervoor de beste druivensoorten en zijn bijzonder tevreden met het resultaat”, stellen de lokale wijnbouwers.

De charmante hoeve uit 1770 dient als privéwoning, in een van de bijgebouwen werd recent een degustatiecentrum gerealiseerd. Intussen beschikken Sascha en Sonia over een wijngaard met een oppervlakte van drie hectare. Ze opteerden voor druiven van uitstekende kwaliteit waaronder Pinot Noir, Tempranillo, Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Blanc.

“Vorig jaar kwamen onze eerste wijnen op de markt. Blanc De Bruges, Noir De Bruges en Rose De Bruges. Deze werden enorm gesmaakt door het publiek en raakten in amper 2,5 maanden uitverkocht”, zegt Sascha De Smet.

Na lang wachten zijn nu ook hun Brugse Bubbels klaar voor verkoop, een mousserende wijn van de druivensoorten Pinot Noir, Chardonnay en Tempranillo.

“We kiezen ervoor om de flessen na de tweede gisting op fles nog twee jaar sur lattes te laten rijpen om zodoende een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken.

Brugse Bubbels is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven, een Blanc De Noirs, witte wijn uit rode druiven. De wijn heeft een mooi aromatisch profiel met lichte zuren en is veelbelovend voor de toekomst”, leggen ze uit.

De druiven worden met de hand geplukt. “Na overleg met collega’s specialisten werd het vinificatieproces uitgestippeld en met de hulp van sommeliers en wijnkenners werd de laatste finetuning gedaan en dosage bepaald.”

’t Neerhof heeft dit jaar een grotere productie dan vorig jaar, de vier wijnsoorten zijn dit jaar goed voor 2.500 flessen.  “We houden vast aan ons concept om onze verkopen vooral te realiseren op het domein, korte keten dus. We willen onze klanten graag de meerwaarde geven om kennis te maken met het domein én de wijnmakers. Hier kunnen ze de wijnen ook eerst proeven”.

Met veel trots stelde Sascha en Sonia hun Brugse Bubbels voor aan burgemeester Dirk De fauw, schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys, wijnkenners en wijnliefhebbers.

De realisatie van een lokaal kwaliteitsproduct is volgens burgemeester Dirk De fauw een grote troef voor Brugge. “We kunnen de vestiging van lokale makers in onze stad enkel toejuichen. Onze eigen Brugse wijnen zijn voor een gastronomische stad als Brugge zeker een meerwaarde”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Ook schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys beaamt dit. “Met ons kwaliteitslabel Flavourite Bruges promoten we het culinaire en gastronomische Brugge. We wensen de wijnen van ’t Neerhof dan ook een mooie toekomst”, aldus schepen Pablo Annys.

Vanaf 30 juni is de wijnwinkel elke zondag open van 11 tot 18 uur.

Voor grotere groepen werkt ’t Neerhof graag op afspraak.

www.wijndomeintneerhof.be

Foto © persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!