VBRO Evergreen

Brugse Bebloemingsactie 2023

Net als voorbije jaren zijn de Bruggelingen ook dit jaar enthousiast om hun stad op te fleuren. De aanvragen voor de bebloemingsactie gaan nog steeds in stijgende lijn. Ook dit jaar wordt de kaap van 100.000 overschreden, want er werden maar liefst 109.533 bloemen aangevraagd. Hiermee zullen zowat 12.000 huizen in Brugge opgefleurd worden.

Versterken van de verbondenheid in de straat

”Met deze actie brengen we mensen in de buurt met elkaar in contact. Zo werken buurtbewoners samen de straat of buurt fleuriger en gezelliger te maken”, zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis. “Op deze manier stimuleren we verbondenheid in de straat of buurt. Dit gebeurt nu in de 203 verschillende buurten in Brugge die dit jaar bloemen hebben aangevraagd.”

Bloemen maken het verschil: 109.533 bloemen voor 203 buurtcomités

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Bloemen zorgen voor kleine momenten van geluk. Daarom maakt ieder bloemetje in de straat voor mij het verschil. Je zet letterlijk je buur en de voorbijganger in de bloemetjes en het zorgt voor een opfleuring van de volledige buurt. Verschillende nieuwe buurtcomités vroegen dit jaar bloemetjes aan. Dit betekent dat veel nieuwe mensen met elkaar in contact kwamen én dat het initiatief aanslaat: de Bruggelingen zijn enthousiast over meer kleur in de straat.”

“Dit jaar kunnen we opnieuw spreken over een succesvolle bebloemingsactie. 109.533 bloemetjes werden door 203 buurtcomités aangevraagd. Dit is goed voor maar liefst 35.323 rode hanggeraniums en 74.210 roze, witte en paarse petunia’s, die de Brugse straten zullen opfleuren. Het enthousiasme om bloemetjes buiten te zetten blijft groeien. Bloemen in de buurt zien wekt natuurlijk alleen maar het enthousiasme op om zelf ook bloemetjes te zetten.”

Fleurige stad

Burgemeester Dirk De fauw: “Het doet deugd om te zien dat de stad er straks weer fleurig zal uitzien. De mensen komen terug op straat en genieten weer volop van hun vrijheid. De bloemetjes die we hier vandaag uitdelen, zorgen voor een kleurrijke en fleurige aanblik van de huizen in Brugge en al haar deelgemeenten. Ik bedank dan ook graag alle stadsmedewerkers die jaar na jaar hun schouders onder deze bebloemingsactie zetten.”

 “De bebloemingsactie is een samenwerking tussen de vrijwilligerscentrale van Stad Brugge en de medewerkers van Openbaar domein. Zij stellen alles in het werk om de aankoop en verdeling rond te krijgen. Onze gedreven medewerkers zullen ook dit jaar alles tot een goed eind brengen. Zij verdienen mijn lof voor hun inzet. De bloemetjes worden vanuit de serres van Openbaar Domein verdeeld. Kleinere aanvragen kunnen morgen, op 6 mei, opgehaald worden door de buurtcomités zelf. De grotere aanvragen zijn deze week tot bij de buurten gebracht”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!