VBRO Evergreen

Buddy’s voor anderstalige nieuwkomers uit Oekraïne

Op een persvoorstelling van het project in het Brugse Stadhuis zei Schepen Pablo Annys het volgende.

“Zoals iedereen weet is er de voorbije periode een noodlottige situatie aan het woeden bij de Oekraïense bevolking. Het is zo erg dat er miljoenen Oekraïners op de vlucht zijn geslagen. Als trotse stad willen wij graag ondersteuning bieden aan deze mensen. De voorbije periode hebben ze tal van problemen gehad. Integratie in Brugge mag géén van deze problemen zijn.

Als voorzitter van het OCMW merkte ik dat er grote vraag is bij onze maatschappelijk werkers. Zij doen alles wat kan om ondersteuning te bieden aan de hulpvragen van Oekraïners. Toch merken we dat er lange wachtrijen ontstaan. Om deze wachtrijen te beperken, zetten we een buddywerking op. Als je bij OCMW Brugge en Stad Brugge aan een buddywerking denkt, dan denk je aan het succesvolle project van de Babbelbuddy’s. Bijgevolg was het een logische stap om de vraag voor de ontwikkeling van een buddyproject voor te leggen bij Joachim Cherlet, projectbegeleider van Vierkant Tegen Eenzaamheid.

Na uren voorbereidend werk stellen we vandaag met trots de nieuwe buddywerking van Vierkant Tegen Eenzaamheid voor. Het heet “Buddy’s voor Oekraïne”. Met het buddyproject trachten we een zo’n vlot mogelijke integratie te bereiken in het Brugse landschap. De matching wordt gedaan op basis van locatie. Zodat de buddy zijn of haar buddy kan rondwijzen in het prachtige stadsdeel van Brugge. Vragen als: “Waar is de supermarkt? Waar is het verzekeringskantoor? Waar kan ik werk zoeken? Waar is het Huis van de Bruggeling?” worden beantwoord.”

Voel jij je geroepen om een buddy te worden? Meld je aan op https://www.brugge.be/buddysvooroekraine of mail naar info@eenzaamheidbrugge.be.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!