VBRO Evergreen

Eddy Van Mouffaert schrijft boek over Sylvain Tack

Bruggeling Eddy Van Mouffaert haalt herinneringen op aan de vroege seventies. “Gedurende een vijftal jaren, tussen 1969 en 1974, leerde ik Sylvain kennen als mijn platenbaas, gedreven zakenman en briljante ondernemer, met een onmiskenbare neus voor commercialiteit. Hij had een imperium opgebouwd met zijn Suzy Wafels, starrte zijn eigen productiemaatschappij en uitgeverij Start, bouwde zijn eigen Start Studio’s en lag aan de basis van het tienerblad Joepie. Toen hij vond dat zijn artiesten te weinig steun kregen via de nationale zenders, startte hij ook Radio Mi Amigo. Hij schonk mij het vertrouwen om aan de slag te gaan in de showbizz en me te ontwikkelen als componist, auteur en arrangeur voor zijn artiesten.”

Dit boek vertelt niet de bekende verhalen die in andere boeken reeds verschenen zijn over Sylvain Tack, maar wel eigen ervaringen, zoals Eddy Van Mouffaert ze mocht beleven.

“Door velen verguisd, door anderen de hemel in geprezen, maar voor mij een waar icoon in de Vlaamse showbizz, waar vele Vlaamse artiesten heel wat aan te danken hebben.”

Eddy Van Mouffaert (1949) was al vroeg bezeten door de muziek. Hij volgde notenleer aan het Muziekconservatorium te Brugge, begon op te treden als accordeonist, belandde in het orkest van zanger Norbert en werd later componist/auteur en ook producer voor talloze bekende en minder bekende Vlaamse artiesten. Momenteel is hij gepensioneerd, maar hij blijft hij actief in de Vlaamse showbizz als mede-zaakvoerder van de publishing company D&V. En natuurlijk ook als VBRO-presentator.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!