VBRO Evergreen

Electrische rolstoel beschikbaar in Beisbroek

Sinds maandag 9 oktober en dat tot na de Paasvakantie kan men in Beisbroek gratis een elektrische rolstoel ontlenen. Dankzij de unieke wendbaarheid is deze rolstoel niet alleen geschikt voor het strand, maar ook voor bijvoorbeeld drukke parken, smalle bospaadjes, oneffen terrein… Personen in een rolstoel kunnen daardoor zelfstandig een dagje van een boswandeling genieten, alleen of met hun gezin of vrienden.

“Deze actie past in de inspanningen van het stadsbestuur om parken en natuurgebieden toegankelijker te maken”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. “Naast de rolstoel zijn er bijvoorbeeld ook rolstoeltoegankelijke picknicktafels in verschillende parken in Brugge. Brugge werkte ook mee als testgemeente voor het project ‘Onbeperkt buiten XL’ van Good Planet om de communicatie over toegankelijkheid van parken en natuurgebieden in de toekomst te verbeteren. Bij (her)inrichting van parken en groenzones wordt ook altijd de toegankelijkheidreflex toegepast, want iedereen heeft recht op ontspanning, ontmoeting en natuur.”

Schepen van Welzijn Pieter Marechal: “In Brugge vinden we het belangrijk dat de stad toegankelijk is voor iedereen. Een mooi voorbeeld daarvan is het project ‘Zon, Zee, Zorgeloos’ in Zeebrugge waar mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen genieten van een dagje aan zee. We beschikken ook over de ‘Meriete all terrain’ elektrische rolstoel. We zijn blij dat we deze rolstoel kunnen gebruiken in Beisbroek.”

De elektrische rolstoel kan men reserveren bij Natuurcentrum Beisbroek: natuurcentrum@brugge.be of 050/329020.

Foto©¨Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!