VBRO Evergreen

Heraanleg Jan Miraelstraat en deel Augustijnenrei

Op een inspraakvergadering voor de bewoners werd de heraanleg van de Jan Miraelstraat en een deel van de Augustijnenrei in Brugge voorgesteld door Burgemeester Dirk De fauw, Schepen Mercedes Van Volcem en de betrokken diensten. De werken zullen vermoedelijk van start gaan eind 2023 en pas nadat de aannemer de heraanleg van de Sint-Jorisstraat en de Vlamingdam volledig afgerond heeft. Mogelijk wordt dit dus ook begin 2024.

De Jan Miraelstraat krijgt een volledig gescheiden rioleringsstelsel waarbij dus regenval en afvalwater afzonderlijk afgeleid worden. De huizen die dit zelf al voorzien hebben worden zo vlot aangekoppeld; van andere panden met een klassiek zadeldak die geen regenput hebben wordt de voorzijde afzonderlijk afgetakt.

De Jan Miraelstraat wordt heraangelegd met recuperatie van de huidige klassieke Brugse kasseien al komen die eerlang terecht op de parkeerstroken. Het wegdek zelf zal bestaan uit een plattere variant, vergelijkbaar met de Spanjaardstraat en de Vlamingstraat. Om het snelle verkeer te ontmoedigen komt er ook een as-verschuiving. Ook parkeerplaatsen voor fietsen en enkele groen-accenten worden voorzien.

Foto@Brugs Radiohuis

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!