VBRO Evergreen

Koffiestories in Brugge

Duik mee in de wereld van koffie en ons rijk koffieverleden. Ontdek de weg die koffie aflegt van bij de plant tot in het kopje. Koffiestories belicht het verhaal achter de handen en de kennis die nodig zijn om te kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie.

Verspreid over vijf locaties in de stad maak je kennis met de vijf grote thema’s van de expo: de koffieplant (Oxfam Wereldwinkel), koffiebranden (Hoofdbibliotheek Biekorf), koffiezetten (Magdalenakerk), koffiedrinken (Hogeschool Vives) en koffie recycleren (Huis van de Bruggeling). Bij elke expomodule hoort een toepasselijke activiteit. Geniet van koffieproeverijen, performances, workshops of onverwachte ontmoetingen bij een lekkere kop koffie! Wil je nieuwe koffiebars ontdekken? Volg dan de social media van Shopping Brugge tijdens de expomaand.

Historiek en achtergrond

De expositie Koffiestories werd ontworpen door het Centrum Agrarische Geschiedenis met medewerking van o.a. Vlaamse overheid, Cera, Koffiecafé en Plantentuin Meise.

De reizende expo Koffiestories doorkruist Vlaanderen en landt op initiatief van het FIKA-huis en dankzij de ondersteuning door Erfgoedcel Brugge ook in Brugge.

Toch is de Brugse editie uniek. We trokken de expo uiteen en koppelden elke module aan een toepasselijke locatie en partner. Koffie bleek een bijzonder rijk thema om samen de schouders onder te zetten. De samenwerking tussen de diverse partners zorgde voor een origineel activiteitenprogramma, een boeiende kruisbestuiving tussen ondernemerschap, sociale verbinding, erfgoed, lokaal vakmanschap, ecologie en fairtrade.

De Brugse editie kwam er door een samenwerking tussen Erfgoedcel Brugge en Oxfam Wereldwinkel, YOT, FIKA-huis, VIVES Spellenlab, Handmade in Brugge, Werkplaats Immaterieel Erfgoed, Kopje Zwam, Avansa, DEES koffiebranders en Stad Brugge (Shopping Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Musea Brugge, Circular hub, Brugge Naar Morgen, Noord-Zuiddienst Brugge).

Contact en info

Coördinatie project: Louise Vermeersch (louise.vermeersch@brugge.be,  050 32 45 14)

Meer info en overzicht activiteiten: Activiteiten – Koffiestories

Op de gedrukte folder vind je ook een stadsplan met een selectie van Brugse Koffieplekken (o.a. te vinden in de bibliotheken, (deel)gemeentehuizen, in &uit,…)).

Volg het project op facebook of via de instagram @erfgoedcelbrugge.be

www.erfgoedcelbrugge.be

Foto©Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!