VBRO Evergreen

LEGO komt naar Brugge

In de Smedenstraat in Brugge komt er binnenkort een LEGO-winkel. Naast LEGO shoppen zal je ook iets kunnen drinken in de nieuwe winkel.

Het college van Burgemeester en Schepenen gaf daarvoor de goedkeuring voor het verbouwen van de panden in de Smedenstraat 23-25. Volgens Schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon past dit concept helemaal is de visie van het kernwinkelgebied.

Momenteel is parfumerie Liberty’s nog in deze panden in de Smedenstraat gevestigd, maar binnenkort komt daar dus verandering in. De panden worden verbouwd tot een LEGO-winkel en krijgen eerst een upgrade. Beide gevels worden opgefrist door o.a. de ramen in de voorgevels te vervangen. Daarnaast komt er ook een nieuwe inkomdeur. Naast het winkelgedeelte wordt ook de woning die al in het pand aanwezig is behouden.

Deze LEGO-store is meteen de allereerste in West-Vlaanderen. LEGO-liefhebbers en -bouwers moeten binnenkort dus niet langer naar de grootsteden om zich te bevoorraden of voor een unieke beleving. De blokjes die sinds vele decennia bestaan zijn de laatste jaren in populariteit gestegen, mede door televisieprogramma’s waarin bouwers het tegen elkaar moeten opnemen.

Foto©Pixabay

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!