VBRO Evergreen

Meldpunt Zeebrugse haven(omgeving)

De haven van Zeebrugge bevindt zich in het maritieme hart van Europa. Omdat het Zeebrugs havenbestuur veiligheid hoog in het vaandel draagt, richt het een online meldpunt voor de buurtbewoners op om criminaliteit te bestrijden.

Dirk De fauw, burgemeester van Brugge en voorzitter van het havenbestuur van Zeebrugge: “Met het online meldpunt wil het havenbestuur een efficiënt aanspreekpunt bieden voor wie verdachte situaties opmerkt of concrete vragen of klachten heeft. Dat kan bijvoorbeeld gaan over licht- of lawaaihinder door activiteiten in de haven of over verkeerszaken. Elke melding kan anoniem gebeuren en zal telkens grondig worden onderzocht en behandeld door de politie en/of de havendienst bij Port of Zeebrugge.”

Alle meldingen zullen zo snel mogelijk worden doorgestuurd en verwerkt zodat de aangehaalde problemen tijdig kunnen worden aangepakt. Dringende kwesties zullen steeds worden bezorgd aan de politie.

“Het meldpunt is bereikbaar via havenzeebrugge.ikmeld.be. De haven van Zeebrugge doet met de lancering van dit meldpunt een warme en persoonlijke oproep naar alle buurtbewoners om klachten, vragen en verdachte situaties te melden via dit meldpunt. Veiligheid is immers een basisrecht van alle inwoners. Daarom zetten we in op leefbaarheid zodat mensen zich ten allen tijde veilig kunnen voelen in onze stad”, aldus Dirk De fauw, burgemeester van Brugge en voorzitter van het havenbestuur van Zeebrugge.

Foto: Het Nieuws Vandaag

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!