VBRO Evergreen

Patrick Moenaert krijgt passend eerbetoon

De Brugse Ere-Burgemeester Patrick Moenaert werd maandagmiddag passend geëerd in het Concertgebouw dat 20 jaar jong is. De Lantaarntoren van de Brugse cultuur-tempel draagt voortaan zijn naam.

Moenaert was destijds als Burgemeester drijvende kracht achter het prestigieuze project en wist het in een record-tijd van 7 jaar door te drukken. Net op tijd voor Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa, kon het officieel geopend worden. En sindsdien kreeg het alleen maar meer uitstraling. Op vandaag is Concertgebouw Brugge de grootste organisator van Vlaanderen en staat het met een uniek programma aan de top van de culturele wereld.

Ere-Burgemeester Patrick Moenaert ziet zijn naam dus voortaan gelieerd aan het Concertgebouw: de Lantaarntoren Patrick Moenaert is een feit en wordt duidelijk gemaakt aan de hand van een cirkelvormige gedenkplaat bij het binnenkomen.

“Dat Concertgebouw, dat is er gekomen omdat Patrick Moenaert het wou”. Het waren de woorden van opera-directeur Gerard Mortier die ooit de vraag moest beantwoorden waarom zijn Forum in Gent er uiteindelijk nooit was gekomen. “Omdat ik in Gent geen burgemeester aantrof die het Forum zozeer wou als Patrick Moenaert in Brugge het Concertgebouw wou”, zo antwoordde Mortier.

Foto©Persdienst Stad Brugge

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!