VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

De Brugse N-VA gemeenteraadsleden Ilse Coopman en Geert Van Tieghem vragen de plaatsing van mobiele camera’s rond de glasbol in de Altebijstraat in Sint-Kruis. Gebruikers laten er teveel sluikstort achter waaronder karton, plastiek en defecte toestellen. De N-VA wil dat ze kunnen betrapt en beboet worden.

Club-doelman Simon Mignolet maakt vanavond kans om de Gouden Schoen te krijgen. De uitreiking gaat door in Antwerpen en kan gevolgd worden op VTM.

De provincie West-Vlaanderen heeft dinsdag twee nieuwe bewegwijzerde fietsroutes in gebruik genomen. Het gaat om de IJzerbroekenfietsroute en de Moerenfietsroute.

De gymclub de Vaste Vuist uit Lauwe haalde het voorbije weekend in Assebroek maar liefst 29 medailles op de gympsport. Ook in Hoogstraten kaapten ze medailles weg.

De directie van het AZ Zeno is trots op hun internationaal kwaliteitslabel van Qualicor dat ze kregen na hun audit. Op die audit kregen ze 99,6%. Het label werd bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie voor ruim 600 personeelsleden in het Casino van Knokke.

De Brugse projectontwikkelaar Danneels steekt de grens over en is nu ook actief in het Nederlands Breda. Ze willen er diverse nieuwe projecten realiseren.

Op maandag 6 februari start aannemer Besix met werken aan de nutsleidingen op de Markt, de Eiermarkt, in de Niklaas Desparstraat en ook in de Vlamingsgraat. De aannemer moet er werken in de voetpaden.

Op zaterdag 4 februari zal in Blankenberge de nieuwe Prins Carnaval aangesteld worden. Er zijn twee kandidaten voor die titel met Killian en Kevin. Op 19 februari trekt de stoet door de straten van Blankenberge. Op de Grote Markt zal er ook een week lang kermis staan. Ook in Heist en in Zeebrugge is er die week kermis. Het is meteen de start van het nieuwe kermisseizoen.

Op 5 februari zal Campo Solar meer bekend maken over het volgende programma en dan meteen ook de ticketverkoop opstarten. De volgende editie is gepland van 4 tot en met 6 augustus midden de maïsvelden langs de Pijpeweg tussen Sint-Kruis en Damme.

Cercle Brugge toastte dinsdagavond op het nieuwe jaar. Er waren heel wat genodigden op de uitnodiging van groen-zwart ingegaan.

In aanloop naar de Ronde Van Vlaanderen zal Brugge op 23 februari een wieleravond organiseren in het Concertgebouw. Karel Vannieuwkerke mag die avond Ine Beyen en José De Cauwer ontvangen. Astrid Stockman zorgt er dan voor de muziek.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!