VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

Op 2 april worden heel wat verkeersmaatregelen genomen voor de passage van de Ronde van Vlaanderen in Brugge. De officiële start wordt gegeven in de Bruggestraat in Oedelem.

In de vroegere Renault-garage Denoyel aan het begin van de Maalsesteenweg in Sint-Kruis Brugge, tot voor kort Sportline, komt vanaf nu een My Bike Cargo Center. Die cargo-fietsen verkopen steeds vlotter en zijn bij handelaars in trek voor bijvoorbeeld leveringen in de binnenstad.

De organisatoren van de Pleinfeesten in Sint-Andries zullen nu telkens op het einde van de maand een boekenmarkt organiseren in hun wijk. Het gaat dus voortaan om meer dan enkel de rommelmarkt in de Jan Breydellaan.

Sinds woensdag rijdt de gratis Marktbus terug in De Haan. Die service was destijds gestopt omwille van de Coronamaatregelen. De Marktbus vertrekt vanuit de deelgemeenten Klemskerke en Vlissegem richting De Haan.

Op de begraafplaats van De Haan worden de paden tussen de graven onthard. De paden worden er vervangen door grasstroken zodat het er na een periode van langdurige regen minder vaak onderloopt.

En op 76-jarige leeftijd is donderdag op het Klein Strand in Jabbeke Bruggeling Eddy Speecke overleden aan de gevolgen van een ongeneeslijke ziekte. In de jaren tachtig en negentig ging de rasechte Sint-Jozefnaar samen met Martine De Cock optreden onder de naam de Brugse Strangers. Ze scoorden heel wat volkse hits, vaak gebaseerd op oude Brugse nummers zoals “M’n Velo”, “Cafébazinne”, “Gif M’e Pientje” en later “Zwarte Lola en Eddy Ready” (zestien weken op nummer 1). Z’n repertoire bestond verder ook uit schunnige liedjes waarmee hij vaak zonder blad voor de mond te nemen de controverse opzocht. Samen met Martine De Cock baatte hij een tijdje Café Sint-Pietershof in Sint-Pieters Brugge uit, daarna ook nog ’t Muzikantje in Houtave en een chaletpark in De Haan waar ze op zondagnamiddag telkens optredens verzorgden. Speecke ondernam in de jaren tachtig ook tot twee keer toe een recordpoging om ter langst drummen, initiatieven waar telkens ook de nodige animo en commotie rond ontstonden.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!