VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

Westtoer heeft opnieuw een nieuwe fietsroute in gebruik genomen, dit keer in Beernem. De route is volledig bewegwijzerd. De nieuwe route wordt op het juiste moment gelanceerd met de start van de lente.

In Oostkamp werd de eerste steen gelegd voor de nieuwe ondergrondse parking in de Schooldreef. Het wordt een deels publieke-private parking onder een nieuw gebouw van aannemer Christiaens. Er werd al vele jaren gedacht aan een ondergrondse parking voor Oostkamp.

De MUG-Heli met standplaats aan het AZ Sint-Jan in Brugge is na een flinke onderhoudsbeurt sinds 7 februari uiteindelijk weer in dienst. Maandag kregen ze al zeven oproepen voor dringende medische tussenkomsten waaronder drie vanuit Oost-Vlaanderen.

De woensdagmarkt van morgen in Brugge wordt verplaatst van de Markt naar de Burg. Morgen is er op de Markt immers de start van de Classic Brugge – De Panne.

In Sint-Kruis start nu zaterdag de lentefoor op de parking aan de voorkant van het winkelcentrum aan de Moerkerkse Steenweg. Het gaat om de kleine foor. In september is er dan foor op beide parkings, naar aanleiding van Sint-Kruis kermis.

En nog in Sint-Kruis starten ze met het project ‘koffie met de buurt’. De buurtwerkster houdt koffie-momenten in de buurt en stelt de dienstverlening van Stad Brugge en Mintus voor in de betrokken wijk. Ze kan ook op zoek gaan naar helpende handen voor kleine klussen bij bewoners thuis gaande van shoppen, oppas tot kleine klussen of digitale problemen oplossen.

Door een spontane staking bij IVBO is maandag niet alle afval opgehaald in de regio Brugge. De ophalers zijn dan uiteindelijk later in de namiddag gestart maar konden niet meer alle straten afwerken.

Ook dit jaar laat de stad Brugge de Heilig Bloedprocessie rechtstreeks uitzenden op televisie, op Focus/WTV. Vorig jaar hebben alles samen een kleine 109.000 kijkers van thuis uit de processie gevolgd. Ook de Nederlandse televisie bracht een lijvige samenvatting. De processie is dit jaar gepland op Hemelvaartdag 18 mei.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!