VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

Vandaag starten aan de Gentpoortvest in Brugge werken aan de dolomietpaden. Nu zijn er teveel putten die bij regenweer meteen zorgen voor plassen. Ook de paden van de Kinderboerderij in Assebroek werden aangepakt in dat verband.

Het 15e Brugs Bierfestival in het BMCC is opnieuw een succes geworden. Minister Vincent Vanpeteghem en Marijn Devalck kwamen het festival officieel openen op zaterdag.

Zondag startte in Brugge de Elfstedenronde met aankomst aan de Buiten Kruisvest. De koers zorgde voor nogal wat ongenoegen bij Bruggelingen en dat met betrekking tot bereikbaarheid en verkeer van en naar de kust. Zeker met het mooie weer. Het was Jasper Philipsen die de koers won na een stevige sprint aan de Dampoort. Er waren net daarvoor vijf plaatselijke ronden tussen Brugge en Damme via Vivenkapelle, Male en Sint-Kruis.

De MUG Heli moest zondag zes keer vliegen voor dringende medische tussenkomsten waaronder naar De Panne voor de geboorte van een baby in de openbare toiletten aan het strand. De redders stonden de vrouw bij in afwachting van de MUG-arts en verpleegkundige.

Het heeft zondagavond zwaar gebrand in de Sint-Baafsstraat in Sint-Andries. De metershoge vlammen waren goed te zien aan de Gistelsesteenweg. De dakbrand brak uit in een rijwoning, bewoond door een jong gezin met kind, nadat de bliksem er ingeslagen was. De schade is bijzonder groot. Zo goed als het volledige dak viel ten prooi aan de vlammen.

De N-VA van Beernem vraagt de dringende aanpak van het wegdek langs Vaart Noord. De weg ligt er bijzonder slecht bij. En da’s nefast voor wandelaars en fietsers.

Het Vlaams Belang is er niet over te spreken dat het elf julicomité Brugge Elio di Rupo uitgenodigd heeft voor de elf julli-viering van dit jaar. Stefaan Sintubin vindt dat echt geen voorbeeld als promotor voor de Vlaamse zaak. Hij is er ook niet over te spreken dat de Brugse burgemeester Dirk De fauw naar Congo vertrokken is voor de opening van een nieuw ziekenhuis, ondanks een negatief reisadvies.

En er was het voorbije weekend Sint-Andries kermis met naar aanleiding van dit feestelijke gebeuren ook een oldtimerrit. Volgende week zondag is er ook nog de rommelmarkt in de Pastoriestraat. Eric Vandaele stopt na deze kermis bij het Feestcomité van Sint-Andries.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!