VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

Volgende week houdt Brugge de laatste gemeenteraad voor het zomerverlof. Deze week zijn er de berekken voor raadsleden, voorafgaand aan de gemeenteraad. Daar krijgen ze van ambtenaren heel wat extra uitleg over tal van dossiers die op de raad komen.

De stad Brugge zal investeren in een vaste bus tussen Brugge en Zeebrugge. Met het nieuwe bussenplan van De Lijn was het noorden van Brugge grotendeels het slachtoffer. In totaal worden in Brugge 190 bushalten geschrapt. Er zijn protestacties in Brugge op 26 en 30 juni. Ook op de eerstvolgende Brugse gemeenteraad zal het punt aan bod komen.

In het Minnewaterpark in Brugge zijn de voorbereidingen gestart voor ‘Feest in het Park’ dat nu zaterdag gepland is. Er zijn dan de hele namiddag en avond live optredens, workshops en ook een wereldmarkt.

In Zeebruggge is er nu zondag de jaarlijkse Zeewijding aan het Visserskruis met mis in open lucht ter nagedachtenis van de overleden vissers. Er is ook een processie die ochtend en wel door Zeebrugge Dorp.

Ook maandag bleef de Schaakstraat in Sint-Kruis nog dicht na het waterlek van vorige weekend. De winkel van Delhaize blijft bereikbaar via de Maalsesteenweg.

In Torhout is het nu zaterdag terug tijd voor de jaarlijkse paardenmarkt. Dan worden paarden verkocht en zijn er tal van shows en demonstraties met paarden.

Nu zondag zijn er feesten in Male met een grote rommelmarkt in alle straten. De wijk kan je dan beter vermijden met de wagen. Op tal van plaatsen in Male zijn er ook activitieiten en zijn er live optredens. Nog nu zondag is er ook kermis in de Brugse deelgemeente Koolkerke.

Het Museum voor Volkskunde in Brugge bestaat 50 jaar. Dat wordt nu zondag gevierd. Er is feest in het museum en ook in de tuin. Er is ook een heuse bakwedstrijd voor amateur bakkers.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!