VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

Het jaarlijkse Feest in het Park in Brugge was een voltreffer. Er kwamen 12.000 bezoekers langs in het Minnewaterpark. Vrijdag werd het park nog gebruikt voor de after work van het Brugse stadsbestuur. Daags nadien dan voor Feest in het Park.

In Brugge werd de heraangelegde Zuidzandstraat officieel geopend naar aanleiding van de braderie. De kinderburgemeester mocht mee het lint doorknippen samen met de echte burgemeester, Dirk De fauw, en schepen Mercedes Van Volcem.

In Brugge werden al meer dan 122 straattuintjes aangevraagd. De stad zoekt dan peters en meters voor het onderhoud er van. In het Kloosterhof in Sint-Michiels werd het 100e straattuintje gerealiseerd.

In het Brugse Volkskundemuseum werd 50 jaar museum gevierd. Tegelijkertijd werd de nieuwe zwarte kat Aristide voorgesteld en was er een taartbakwedstrijd. Marleen Deceuninck werd door de jury uitgeroepen al winnares van die wedstrijd.

Vanavond komt de gemeenteraad in Brugge opnieuw bijeen. Er zijn 46 agendapunten en 16 interpellaties van raadsleden. Pol Van Den Driessche van de N-VA stelt voor om op het stemmige Walplein een Place du Tertre te organiseren voor plaatselijke kunstenaars.

De MUG Heli werd zondagnamiddag opgeroepen naar Oostduinkerke. De heli moest daar landen midden op het parcours van de grote Vissersstoet. Er waren het voorbije weekend Garnaalfeesten in Oostduinkerke. Ook vandaag maandag moest de MUG Heli alweer vliegen.

Het was door de warme temperaturen een bijzonder drukke zonddag aan de Vlaamse kust. Het was druk op de treinen maar ook op de snelweg. Het was vaak lang zoeken naar een parkeerplaatsje. Ook voor de strandredders was het een drukke zondag want velen zochten door de warmte verkoeling op aan het water.

Vandaag starten werken langs de Brugse Ring dit tussen de Gentpoort en de Katelijnepoort. De fietspaden worden er verbreed. Het moet op termijn zorgen voor comfortabeler fietsverkeer, ondermeer voor mensen op weg naar of van het station.

In het Stadhuis van Brugge werd zaterdagnamiddag het huwelijk voltrokken van oud-Club-speler Karel Geeraerts. De voormalige trainer van Union trad in het huwelijk met Julie Vanlersberghe. Het was schepen Jasper Pillen die het huwelijk mocht voltrekken.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!