VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

Vanaf nu zaterdag 1 juli mag je in de namiddag nooit meer met de wagen door het tweede stuk van de Katelijnestraat in Brugge rijden. Een ANPR-camera zal de nummerplaten scannen en registreren wie de straat toch inrijdt. Ook nu zaterdag start het nieuwe bussenplan voor Brugge. Er worden 190 bushalten geschrapt en lijnen veranderen van nummers. De 2 bussen die de Brugse binnenstad dan nog aandoen zijn compacter en meestal electrisch aangedreven.

In de Blauwe Zaal tussen Sint-Kruis en Damme werd woensdag het kunstproject Amaré opgestart met kunstwerken die opgesteld werden tussen Brugge en Damme. Het is een project van zakenman en projectontwikkelaar Luc Beke die ook eerder al het bootje de Lamme Goedzak onder handen nam. Hij gelooft in het toerisme in deze regio.

In Gistel werd woensdag een nieuwe recreatiezone achter sportcentrum Zomerloos geopend met skatepark, kunstgrasveld en een Finse looppiste. Het gaat om een investering van 1,1 miljoen euro van Gistel.

In Lissewege gaat de jaarlijkse kermis zaterdag van start met een optocht van de harmonie door het dorp. Er is zaterdag een grote rommelmarkt. Zondag is er dan de start van het toeristisch seizoen in Zeebrugge met foodtrucks, foorattracties, film op het strand en rommelmarkten.

Groen betreurt dat Brugge het Vlaams Culinair Centrum niet krijgt. Het was aanvankelijk bestemd voor de Sint-Godelieveabdij maar Minister Zemir geeft dan toch gekozen voor Antwerpen. Ook andere partijen betreuren de keuze van de Minister.

In Zuienkerke komen nu al zeker drie lijsten op voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook Vooruit en het Vlaams Belang willen er een lijst vormen. Burgemeester Alain De Vlieghe stopt na deze legislatuur. Noel Delaere is kandidaat-burgemeester.

Op het domein Polderwind in Zuienkerke start terug het project van de Vlotkampen. Met een kano moet je naar je vlot varen waar je dan overnacht. Je kan beschikken over sanitair en eten en drank halen in het hotel of pop up bar Barak.

Kristine Tas neemt morgen afscheid van haar school de Kantelberg in Male. Ze gaat na vele jaren onderwijs op rust. Kristine werd deze week al gevierd op school door de leerlingen.

Het event Damme Beach keert ook dit jaar terug naar de vroegere legerkazerne in Sijsele. Van 14 tot 16 juli is er beachvollley, zijn er foodtrucks en ook tal van muzikale optredens.

En in het woonzorgcentrum Herdershove in Sint-Pieters werd woensdag de 104e verjaardag gevierd van Zuster Lydie Reynaert. Burgemeester Dirk De fauw ging haar woensdagvoormiddag feliciteren met haar verjaardag. De Zuster werkte vele jaren in de missieposten in Congo.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!