VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

Raf Reuse zal ook voor de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijst trekken voor Groen in Brugge. Hij is doctoraatsstudent aan de UGent. Huidig gemeenteraadslid Janos Braem is geen kandidaat meer. Hij zal wel nog actief blijven binnen de partij. Katrien Cattoor zal de lijst van de Groenen duwen.

Op vrijdag 29 juli gaan in Brugge de Verloren Hoekfeesten van start. Op de dinsdagavond is er terug het traditionele damesvoetbal op de Vesten bij de molens. De organisatoren verwachten dit jaar Christoff voor een optreden.

In Brugge werd woensdagavond het startschot gegeven van de Klinkende Kroegen. Aan drie cafés waren er optredens. Velen trokken naar café de Kalvarieberg voor het optreden van de Bruges Swan Patrol.

Nu zondag is er terug de Big Jump, een actie voor properder water zonder plastiek. Ook Brugge doet mee. In heel wat steden duiken mensen stipt om 15 uur het water in. Met de warme temperaturen die voorspeld worden wordt er extra veel volk verwacht.

De Lijn zal in onze provincie West-Vlaanderen de controles op zwartrijders opvoeren. Er worden tegenwoordig al erg veel passagiers betrapt. Volgens Annick Lambrecht loopt De Lijn hierdoor heel wat inkomsten kwijt.

De opendeur van de Luchtmachtbasis in Koksijde lokte woensdag heel wat volk. Er waren tal van demonstratievluchten. Pas in 2026 zou de basis hun activiteiten naar Oostende verhuizen. Dat heeft volksvertegenwoordiger Jasper Pillen vernomen naar aanleiding van een parlementaire vraag aan de bevoegde Minister.

Bellewaerde in Ieper pakt vanaf 11 juli uit met Summer Evenings. Op zaterdag blijft het park dan open tot 22 uur. Het is een combinatie van pret- en dierenpark. Jaarlijks lokt het park vele duizenden bezoekers en wordt er ook flink geïnvesteerd.

En Cyriel Desmidt en Lilly Lannoye uit Westkapelle hebben hun platina huwelijksjubileum gevierd. Het koppel is 70 jaar gehuwd. Een afgevaardigde van de gemeente ging hen feliciteren. Jaarlijks zit Cyriel op de rommelmarkt in Westkapelle met z’n zelf gemaakte beeldjes in klei.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!