VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

Vandaag is er in Brugge de viering van de Vlaamse feestdag aan de vooravond van 11 juli. Er is een academische zitting in het stadhuis met tal van sprekers waaronder ook Elio di Rupo. Er staan ook nog twee optredens gepland op de Burg. Het Vlaams Belang tilt zwaar aan de komst van di Rupo naar Brugge, als gast voor de Vlaamse feestdag.

De Vlaamse kust heeft een topweekend beleefd met het mooie en warme weer. Er waren 300.000 dagtoeristen. In de hotels noteerden ze in de nacht van zaterdag op zondag de meeste overnachtingen. Er werden bezettingen genoteerd tussen 85 en 95%.

Gemeenteraadslid Olivier Strubbe heeft een schriftelijke tussenkomst gedaan rond het Caethemgoed. Hij wou weten wie er de kwaliteit van het water zal meten. Gezien zwemmen er verboden is moet het water niet gecontroleerd worden. Het water met ponton nodigt natuurlijk wel uit voor een duik bij warme dagen.

In Gistel trok zondag de Sint-Godelieveprocessie door de straten van de stad. Het bleef gelukkig droog ondanks de voorspellingen voor onweer. In de processie zijn er meer dan 1000 figuranten. Er is ook foor in Gistel en dat nog tot en met donderdag.

Het koppel Gaston Ronse – Francine Dousselaere vierde zondag hun diamanten huwelijksjubileum in de Salons Lodewijk van Male in Sint-Kruis. Burgemeester Dirk De fauw ging hen feliciteren met hun jubileum. De jubilarissen waren destijds de oprichters van de Supermarkten Ronse en waren actief in Assebroek en op de wijk Male in Sint-Kruis. Deze laatste vestiging namen ze met de familie weer in eigen handen.

In Zuienkerke werd het voorbije weekend op de zijmuur van de boomgaard een poldergedicht onthuld. Het gedicht werd gemaakt door Julie Beirens. Het schepencollege mocht het nieuwe gedicht onthullen. Heel wat Zuienkerkenaars kwamen al langs.

In de bibliotheek De Zorge in Sint-Kruis lopen deze zomer thematentoonstellingen over straatnamen in de Brugse deelgemeente. Nu gaat alle aandacht uit naar de Julius Delaplacestraat. Die verbindt het Dampoortkwartier met het dorp.

Aan het woonzorgcentrum Westervier aan de Speelpleinlaan in Sint-Kruis werd het nieuwe boekenruilkastje in gebruik genomen. Bewoners maar ook omwonenden kunnen voortaan gebruik maken van het kastje. De laatste weken werden heel wat nieuwe boekenruilkastjes in gebruik genomen in het Brugse.

Langs de Rijksweg in Torhout kwam het tijdens het voorbije weekend tot een zwaar ongeval. Een bestuurder verloor de controle over zijn stuur en kwam met zijn wagen tegen een boom terecht. Langs de Nieuwesteenweg in Zuienkerke is een wagen in de vangrail terecht gekomen. De MUG heli werd ter plaatse gestuurd.

Morgen dinsdag start de Zomerfoor op het Heldenplein in Heist met attracties voor jong en oud. De foor duurt er tot en met zondag. Elke woensdag van de vakantie is er op hetzelfde plein ook kinderanimatie voorzien.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!