VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

De wind waaide het voorbije weekend bijzonder krachtig aan de kust. Een cruiseschip kwam daardoor los van de kaai in Zeebrugge, afgelopen zaterdag. Er lagen toen twee cruiseschepen binnen. Met drie slepers kregen ze het cruiseschip uiteindelijk weer tegen de kade. In Wenduine moesten het voorbije weekend twee grote events afgelast worden door de wind. Het ging om het springkastelenfestival van Collect and Go op zaterdag en om de Ketnet Zomertoer op zondag.

De partij ‘Voor Brugge’ met lijsttrekker Mercedes Van Volcem heeft alweer twee namen bekend gemaakt van kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat om de gekende horeca uitbater Jan Vandenbogaerde en ook om Laure Somers.

Kneistival op het Heldenplein in Heist duurt dit jaar niet langer dan drie dagen, van 21 tot 23 juli. Op zaterdag is er een familienamiddag. De organisatoren konden grote namen aantrekken voor hun festival.

In Blankenberge zijn er problemen ontstaan rond de toegangelijkheid van het Oosterstaketsel. De toegang wordt gehinderd door de staatsomroep die er neerstreek voor een evenement. De uitbaters trokken inmiddels al naar de rechtbank. Nu wordt er verder onderhandeld tussen de partijen.

Club Brugge trekt nu woensdag naar Heist. In het Stadion de Taeye gaan ze een oefenwedstrijd spelen tegen het plaatselijke FC Heist.

De Brandweerzone 1 zoekt momenteel naar vrijwilligers voor alle brandweerposten. Er zijn 9 brandweerposten en 2 voorposten voor 17 gemeenten. Ze zoeken zowel dames als heren. Kandidaten moeten zich voor 24 september melden bij de brandweerzone in Oostkamp.

Nieuwmunster gaat dit jaar het Belgisch Kampioenschap Strobalenrun organiseren, op zondag 19 augustus. Dan is er ook Boerenmarkt en worden de Bartholomeusfeesten gehouden in het landelijke dorp, een deelgemeente van Zuienkerke.

De stad Brugge krijgt van de stad Brugge een subsidie van Vlaanderen van 221.000 euro voor de invulling van de site van De Lijn op het Gaston Roelandtsplein in Assebroek. De vzw Basics wil daar een project realiseren rond Urban Sports.

En in de Oriental Wok aan de Dudzeelsesteenweg in Brugge werd zondag het briljanten huwelijksjubileum gevierd van Gustaaf Lefevere en Jeanette Wyme. Zij runden vele jaren en benzinestation aan het Gaston Roelandtsplein in Assebroek, in de volksmond beter gekend als het Perretje. Het was schepen Mercedes Van Volcem die hen ging feliciteren.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!