VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

De verdachte van de steekpartij in het station van Blankenberge zal vandaag voor de Onderzoeksrechter in Brugge geleid worden. Een 15-jarige jongen werd met een mes in de rug gestoken. Hij is al uit het ziekenhuis ontslagen. De politie kon de verdachte pas inrekenen na het lossen van een schot. De feiten deden zich voor op het perron van het Blankenbergse station.

In de Damse Vaart werden opnieuw blauwalgen vastgesteld. De Brugse burgemeester Dirk De fauw heeft meteen een zwem- en recratieverbod opgelegd. Alle contact met het water moet vermeden worden. Binnenkort is er de zwemwedstrijd tussen Damme en Brugge.

In Sint-Kruis heeft de Stad Brugge een rolstoellift voorgesteld die aangekocht werd voor evenementen. Zo kunnen personen in een rolstoel tot op het podium geraken. De rolstoellift zal verhuurd worden aan commerciële organisaties.

Vandaag vertrekt de KSA-afdeling Lissewege op zomerkamp. Ze nemen de trein in het station van Lissewege zelf. Voor de kinderen was het maanden lang uitkijken naar het kamp. Ze vertrekken alvast met mooi weer.

De Renewi Tour vertrekt vanuit Blankenberge. De koers met heel wat World Tour Teams vertrekt in de badstad en de aankomst is voorzien in het Limburgse Bilzen. De tijdrit zal gereden worden in het Zeeuwse Sluis. De start is gepland op woensdag 23 augustus.

Komend weekend is er Statiekermis in Beernem. De foorattracties vind je van vrijdag tot en met zondag op het Stationsplein in Beernem. Op zaterdag is er kindernamiddag en op zondag rommelmarkt. Ook in Zedelgem is er komend weekend kermis, naar aanleiding van de jaarlijkse Batjes in het centrum.

Dit weekend zijn er de Kantdagen in Brugge. Die kantdagen gaan door in het Kantcentrum in de Balstraat en niet op het Walplein zoals vele jaren lang. Er zijn gratis bezoeken aan het Kantmuseum, er zijn demonstraties en er is ook een pop-up bar.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!