VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

De leerlingen van het zevende jaar van de Brugse hotelschool Spermalie zijn momenteel actief in het Zwitserse Davos. Ze koken er een week lang in één van de hotels voor het World Economic Forum. Het is een belangrijke jaarlijkse stage voor de Brugse leerlingen.

De hoge kerstboom die op de Burg in Brugge stond werd dinsdag omgehaald en verzaagd. Het plein is nu weer volledig vrij. Ook de Markt is opnieuw helemaal vrijgemaakt zodat de woensdagmarkt terug daar kan plaats vinden.

Eggo Kitchen en Interieur heeft in Veurne op het Westpark de 23e vestiging geopend. Ze zijn actief in vijf landen. Op het Westpark vind je nu al negen winkels. Het zorgt voor heel wat tewerkstelling want ook Eggo zoekt nog mensen.

De stad Kortrijk zoekt naar een uitbater voor hun Raadskelder onder het Stadhuis. Het mag geen nachtclub zijn om de overlast voor de buurt te voorkomen.

Dit jaar mag Brugge heel wat koersen verwelkomen. Op 22 en 23 maart is er al de Classic Brugge – De Panne; op 2 april is er de start van de Ronde van Vlaanderen. En de Lotto Belgium Tour zal in juni Dudzele aandoen.

De fanfare van Steenbrugge is volop bezig met de voorbereidingen van hun winterconcert dat ze zullen verzorgen in de kerk van Steenbrugge. De tickets voor het concert kosten 10 euro.

De data van heel wat evenementen die dit jaar in Brugge zullen plaatsvinden liggen vast. Zo zal de Meifoor dit jaar starten op 28 april. Maar eerst is er nog Krokusfoor op het Simon Stevinplein in Brugge. Er komen ook opnieuw drie edities van de Zandfeesten in Brugge. Ze zijn gepland op 2 juli, 6 augustus en 24 september. En de Costumés de Venise komen terug naar Brugge tijdens het eerste weekend van februari. Ze zullen terug in de straten te zien zijn. Hun komst is bevestigd voor 4 en 5 februari.

Het toeristisch bootje de Lamme Goedzak tussen Brugge en Damme zal terug varen vanaf 1 april. Nu is het winterrust. Het voorbije jaar hebben ze heel wat mensen aan boord mogen verwelkomen.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!