VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

Nu maandag komt de gemeenteraad van Brugge opnieuw bijeen. Op de agenda staan er 50 punten, onder meer de verkoop via Biddit van de woning in de Jan Miraelstraat die geschonken werd aan de stad door een overleden Nederlandse vrouw. Die werd vorig jaar, weken nà haar overlijden, aangetroffen in het pand. Op tafel lag haar wilsbeschikking.

Op de Markt in Brugge is er dit weekend Hafa Brugge met concerten van tal van muziekbands en fanfares uit de eigen provincie. Er zijn concerten gepland morgen zaterdag en ook nog zondag.

Op het Werfplein in Brugge starten vanavond de jaarlijkse Kattefeesten. Morgen zaterdag is er rommelmarkt op en rond het plein. Op zondag is er een barbecue, bingo en zijn er optredens. De Kattefeesten zijn een jarenlange traditie in het Stubbekwartier.

Nu zondag is er rommelmarkt in Ver Assebroek. De rommelmarkt vindt plaats in de Kerklaan en ook in de omliggende straten. In de namiddag zijn er optredens. De organisatie is in handen van de Chiro van Ver Assebroek.

Ondanks het regenweer was er donderdagavond heel wat volk voor het Vuurwerkfestival in Knokke. Het vuurwerk wordt afgeschoten op het strand ter hoogte van de Meerlaan. Nu zaterdag is het de laatste avond met België. Donderdag zorgde Duitsland voor een spetterend vuurwerk.

En de provinciale voetbalclub Jong Male VV viert dit weekend het 50-jarig bestaan. Ze doen dat morgen met een reünie van spelers en oud- spelers maar ook met een barbecue en een optreden van Edje Ska & The Pilchards. Voorzitter Guido Vandille zal er trouwens ook gevierd worden. Hij is al lang de grote bezieler van de Malenaars.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!