VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Door het mooie weer was het zondag druk aan de kust. De terrasjes liepen vol. Mensen snakken naar de zon. De verhuur van gocarts en de verkoop van ijs deden het goed. Ook vandaag en morgen wordt nog mooi weer voorspeld.

De Beeldenroute in Lissewege lokte zondag door het mooie weer heel wat volk. De kunstwerken zijn nog tot 15 september te bewonderen in het witte dorp. Binnenkort start het Vaartje terug met hun pop-up kunstcentrum voor deze zomer.

In Zeebrugge was het zondag de jaarlijkse zeewijding en zeewijdingsprocessie. De processie trok door de straten van Zeebrugge dorp naar het Visserskruis waar er mis was in open lucht.

De tiende editie van het culinaire event Ostendaise is een succes geworden. Er gingen meer dan 28.000 gerechtjes over de toonbank. Door het mooie weer zondag was het bijzonder druk.

De Rotary in Damme organiseerde zondag hun Classic Car Rally. Ze mochten 91 wagens aan de start verwelkomen. De start en aankomst waren voorzien in Damme. Op de Markt in Damme was er gisterenavond nog een optreden van Music On Wheels.

Vandaag komt de gemeenteraad van Brugge bijeen. Er staan 45 punten op de agenda in openbare zitting gevolgd door zeven interpellaties. De gemeenteraad zal wellicht in één avond kunnen. Op de agenda is het voornaamste punt de jaarrekening 2023 met het financieel resultaat.

Piet De Langhe is de nieuwe voorzitter van de tennis en padelclub in Sint-Michiels. Hij is zaakvoerder van het Brugse bedrijf Digicreate. Daarnaast is hij de organisator van de jaarlijkse Fedekam taptoe die gepland staat op zaterdagavond 6 juli.

De partij Groen in Brugge heeft de kandidaten bekend gemaakt die op de lijst komen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Raf Reuse zal de lijst opnieuw trekken. Bij de voorbije verkiezingen stond hij op de derde plaats voor de Kamer. Groen wil werk maken van een fietsvriendelijke stad en een gespreid toerisme in de stad.

In de Kwaplasstraat in Torhout heeft het gebrand in een loods. In de loods stond een oldtimer. De wagen brandde volledig uit. De loods kon dankzij een snelle interventie van de brandweer gered worden.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!