VBRO Evergreen

Regio-nieuws in het kort

Op 72-jarige leeftijd is in Brugge de bekende choreografe Olivia Geerolf overleden. Ze had jarenlang haar balletschool in het Zakske, een zijstraat van de Ezelstraat. Olivia Geerolf startte in 1970 met haar balletschool. Heel wat meisjes leerden er de eerste knepen van ballet en vervolmaakten er zich. Verder was ze ook vele jaren de choreografe van de Heilig Bloedprocessie en de Gouden Boomstoet; optochten waarin ze dan ook steeds meeliep.

In de Orangerie Huis Halleux in Brugge werd de nieuwjaarsreceptie gehouden van het Davidsfonds Brugge. Raoul Vanparys werd er gehuldigd voor 50 jaar bestuurslid en Jan Van Brugghe voor 40 jaar.

Een Oostendenaar werd zijn rijbewijs ingehouden toen hij tegen 204 kilometer per uur langs de Koninklijke Baan reed. De politie van de zone Bredene De Haan kon hem onderscheppen. Op die plaats is slechts 70 kilometer per uur toegelaten. De man stuurde ook onder invloed.

Vorig jaar werden 53 gebruikers genoteerd bij het Kostuumatelier van de Stad Brugge. Daar kan je kostuums huren voor schoolfeesten, themafeesten of filmopnames. Per kostuum betaal je 20 euro. Het Kostuumatelier zal vanaf 1 maart een tijdlang gesloten zijn voor de verhuis naar de Erfgoedfabriek.

In Aartrijke hadden ze zondag reden tot vieren. De reus Toon mocht er zijn tiende verjaardag vieren. Een week lang is er ook Toontjeskermis. Zondag was er dierenzegening in datzelfde Aartrijke.

De overweg in de Kattestraat in Loppem zal van 6 tot 11 februari afgesloten zijn. De Kattestraat zal in die periode enkel via de Stationsstraat bereikbaar zijn. Er zijn werken nodig door Infrabel.

Het aantal passages in de Westerscheldetunnel in Zeeland is vorig jaar gestegen met 11,2%. De drukste dag was 17 juni met meer dan 30.000 passages op één dag tijd. Nu zaterdag is het trouwens tolvrije zaterdag en kan de tunnel dus gratis gebruikt worden..

De Brugse brandweer werd zaterdag opgeroepen voor een taxi-brand. De wagen vatte vuur op de Vrijdagmarkt in Brugge en is vervolgens grotendeels uitgebrand.

In Ruddervoorde is er een onderzoek gestart na een verdacht overlijden in een woning in de Torhoutsestraat. Daar werd het levenloos lichaam van een man aangetroffen. Er startte meteen een onderzoek.

In de bibliotheek van Sijsele starten ze met de verhuur van gezelschapsspelletjes. Ze kunnen tot maximum vier weken lang gehuurd worden. Zo wil men jongeren educatieve spelen aanleren.

Avanti Brugge heeft zondag haar uitwedstrijd op Hansbeke gewonnen met 84-88 cijfers. Het was een spannende wedstrijd tot in de laatste minuut.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!