VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De brandweer van Zone1 moest donderdag uitrukken naar de Kezelbergstraat in Zedelgem. Tijdens het verbranden van onkruid zijn vlammen overgeslagen en was de tussenkomst van de brandweer nodig.

De Douane heeft in de haven van Zeebrugge meer dan 4 miljoen namaaksigaretten in beslag genomen. De illegale rookwaren zaten verstopt tussen een lading uit Cambodja.

Op 68- jarige leeftijd is Michel Van Kerschaver overleden. Hij was de uitbater van frituur Kastaarke in Zeebrugge. In december vorig jaar sloot het koppel de deuren van hun zaak en dat na 35 jaar. Ze hadden vele jaren een vast cliënteel. De uitvaart van Michel Van Kerschaver is gepland nu woensdag om 10.30u in de Sint Donaaskerk in Zeebrugge.

Het Stoomcentrum in Maldegem start begin mei het nieuwe seizoen. Dat gaat gepaard met het Stoomtreinfestival tijdens het weekend van 4 en 5 mei. Ze verwachten dit jaar zes uitzonderlijke stoomlocomotieven in Maldegem.

In De Panne is er nu zondag de allerlaatste carnavalsstoet van onze regio. Ze verwachten er 30 groepen met hun wagens. Die komen uit alle windstreken, zelfs uit Aalst en Limburg. De stoet organiseren kost de organisatoren in De panne tegenwoordig erg veel geld met de dure verzekeringen, de muziektaksen en het startgeld voor de groepen.

De ijslandvaarder Amandine in Oosende gaat morgen zaterdag terug open voor het publiek. De voorbije maanden werd er gewerkt aan het schip. Het is nu helemaal klaar voor het nieuwe toeristisch seizoen.

In Knokke-Heist komt er een tweede vestiging van het vleesrestaurant Carcasse met het vlees van Slagerij Dierendonck. Het kon niet langer ontbreken aan de Oostkust.

De Italiaanse renster Elisa Balsamo heeft donderdag de Classic Brugge – De Panne voor dames gewonnen. Deze koers startte twee dagen op rij in Brugge op de Markt, woensdag de mannen en donderdag dus de vrouwen. Er kwam telkens heel wat volk naar de Markt kijken. Donderdag zijn er 117 dames gestart van 20 verschillende teams.

En in Ieper verwachten ze zondag veel volk aan de Menenpoort voor de start van de koers Gent – Wevelgem. De renners doen het Heuvelland aan en moeten onder meer over de Kemmelberg.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!