VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De geplande werken aan De Platse in Sint-Andries zullen de komende weken hinder veroorzaken en niet in het minst tijdens de thuismatchen van Club en Cercle. Het plein wordt heraangelegd en de eerste fase zal pas afgerond zijn rond de 12de april. Vóór die datum zijn er 3 matchen in het nabijgelegen Jan Breydelstadion met de derby van Paasmaandag, Club Brugge-Anderlecht van 7 april en de Europese thuismatch van blauw-zwart tegen PAOK Saloniki, de 11de. Burgemeester Dirk De fauw zegt dat deze werken gewoon erg moeilijk in te plannen zijn. Gemeenteraadslid Nele Caus vroeg maandagavond op de gemeenteraad in Brugge duidelijkheid rond de werken op De Platse in Sint-Andries.

Maandag verzamelden de Europese ministers van Visserij in het BMCC in Brugge en dat voor een informele Visserijtop. Vlaams minister Hilde Crevits nam het voortouw en samen met onder meer Europees commissaris voor de Visserij Virginijus Sinkevičius wisselde ze van gedachten over de toekomst van de visserij-sector. De bijeenkomst kaderde in het Europees voorzitterschap van ons land. Na de vergadering trokken de Europese visserijministers naar het maritieme opleidingscentrum van de VDAB in Zeebrugge. Ze bezochten er de maritieme vaartuigsimulator en het volledig vernieuwde vissersschip, de Z.483 Jasmine.

 Cercle Brugge verhuist naar het sportcomplex De Gulden Kamer in Sint-Kruis. Ten minste al haar oefenfaciliteiten en later ook de hele administratie. Nu de provincie een omgevingsvergunning aflevert voor de bouw van een nieuw oefencomplex, lijkt niets een definitieve verhuis van groen-zwart naar Sint-Kruis nog in de weg te staan. Het gaat daarbij om alle ploegen van Cercle.

De gemeenteraad van Brugge werd maandagavond volledig afgehandeld. Er waren 48 agendapunten in open zitting gevolgd door 17 interpellaties van raadsleden. Gemeenteraadslid Sandrine De Crom vroeg om de sanering van de Brugse Reien, gemeenteraadslid Stefaan Sintobin het ereburgerschap voor Raf en Henriette van de kruidenierswinkel in Koolkerke en gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke naar de taxi-oorlog aan de cruiseterminal in Zeebrugge.

Voor het eerst in dertig jaar verzorgt de Oesterput in Blankenberge geen paaspakketten. Er is een schaarste aan Canadese kreeften en hierdoor zijn ze te duur geworden.

Er komen dit jaar nog meer groene stoelen in Brugge waarbij ook de deelgemeenten niet vergeten worden. Ze worden binnenkort terug buiten gezet op tal van plaatsen. Vorig jaar werd de tuin van het Grootseminarie aan de Potterierei toegevoegd als nieuwe locatie.

Morgen woensdag wordt Dwars door Vlaanderen  gereden. De renners starten in Roeselare en komen aan in Waregem. De mannen moeten 270 kilometer rijden. Er komen 25 teams aan de start. De dameswedstrijd start en komt aan in Waregem. Lotte Kopecky komt er aan de start.

De luchthaven Oostende-Brugge gaat nu vrijdag terug open. De start- en landingsbaan werden er vernieuwd. Er werd 70.000 ton asfalt gebruikt. De luchthaven was dicht sinds 25 januari. Voor de omwonenden van de luchthaven waren het stille maanden.

Het treinverkeer tussen Deinze en Lichtervelde zal nog tot en met donderdag verstoord verlopen. De bovenleiding werd eerder geraakt en moet hersteld worden. De treinen moeten omrijden.

Het Comité Brugge Mariastad bestaat vijftig jaar en dat zal op 15 mei gevierd worden met een ontvangst op het Stadhuis. Ze hebben vrijdagavond terug een Mariabeeldje ingezegend op de hoek van de Predikherenrei en het Hoogstuk in Brugge. Het kapelletje aan de gevel werd daar eerder afgereden door een ophaalwagen van de IVBO. EH Albert Denaux mocht het vernieuwde Mariabeeldje inzegenen. Binnenkort wordt er alweer een nieuw Mariabeeldje ingezegend, dit keer in de Naaldenstraat.

Jean-Marie Dedecker heeft onlangs een nieuw boek gelanceerd. Nu zaterdag komt hij naar Brugge waar hij het boek zal signeren bij Carrefour B Park in Brugge. Hij wordt er verwacht om 15 uur.

In de hotelschool Ter Groene Poorte in Sint-Michiels werd de George Boute junior wedstrijd gehouden. Thomas Buisman en Wout De Bont hebben die wedstrijd gewonnen. Ze stond open voor zevendejaars en pas afgestudeerden.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!