VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Cultuurcentrum Brugge pakt naar goede traditie weer uit met de spiegeltent, die tien edities lang het kloppende hart vormde van het Airbagfestival. Dit jaar komt het festival terug, zij het met een vernieuwde aanpak, maar nog altijd in dezelfde iconische tent aan de Kruisvest. Het tiendaags festival kreeg de naam ‘Mirage’ en loopt van 23 mei tot en met 2 juni. Het zal staan voor een platform aan diverse genres: van dans, theater, muziek, beeldende kunst en circus tot een literaire dag. Mirage weerspiegelt Brugs talent naast artiesten van buiten de stad en biedt dus ook een podium aan lokale kunstenaars in diverse disciplines.

De ingrijpende wegenwerken voor de vernieuwing van ondermeer de rioleringen in de Bloemenwijk in Assebroek hebben zowat een half miljoen euro méér gekost dan voorzien. Het prijskaartje voor de stad Brugge bedraagt uiteindelijk 1,8 miljoen euro. Het was gemeenteraadslid Geert Van Tieghem van N-VA opgevallen en hij interpelleerde daarover. Hij roept het Brugse stadsbestuur alvast op om ernstiger werk te maken van aanbesteding en begroting. De Financiën-schepen geeft toe dat er een ernstige meerkost aan de werken verbonden is en wijst daarvoor naar de onderste funderingen van de straten. Die hadden niet genoeg draagkracht waardoor grond moest worden afgevoerd en nieuwe grond aangevoerd.

Nu donderdag mogen de attracties oprijden voor de Paasfoor op de Brugse Markt. Zo moet enkel de marktdag van woensdag 3 april verplaatst worden naar de Burg. Deze week beginnen ze op de Markt ook met de opbouw van de terrassen zoals overal in Brugge. Vanaf zaterdag zijn de zomerterrassen weer toegelaten.

In de Sint-Donaaskerk in Zeebrugge was er vandaag de uitvaart van Michel Van Kerschaver. Hij was de gekende uitbater van frituur Kastaarke in Zeebrugge. Vorig jaar in december sloot hij de deuren en nam hij afscheid van zijn klanten. Hij wou genieten van zijn pensioen en ging golf spelen. Michel werd 68.

De MUG Heli werd vanmorgen al opgeroepen voor een dringende medische tussenkomst. Ze moesten naar Gistel. Dinsdag kreeg de MUG Heli ook al vier oproepen binnen.

Langs de Vaartdijkstraat in Sint-Michiels starten werken aan het pomp- en zuiveringsstation Lappersfort. De werken gaan van start op 3 april en kunnen hinder vormen voor het verkeer. Er komt ook een werkponton in de jachthaven Flandria in Brugge waarbij de stukken over het water kunnen weggebracht worden.

De Brugse basketbalclub Avanti Brugge verkoopt pannenkoeken ten voordele van hun jeugdwerking. Tot 5 april kan je de pannenkoeken nog bestellen via de website van Avanti Brugge. De bestelde pannenkoeken zullen af te halen zijn op 13 en 14 april in de sporthal Stamina in Assebroek, de thuishaven van Avanti.

De parochiale werkgroep Male waar wij Wonen organiseert nu zondag na de mis een paaseierenraap voor de kinderen van Male. Op de kinderboerderij de Landdijk in Zeebrugge is er zondag om 11 uur een paasei-jacht gepland.

In Blankenberge zijn de laatste opbouwwerken bezig voor de Lustige Velodroom die het nieuwe seizoen start met nieuwe uitbaters. Zo blijft een stukje erfgoed bewaard in badstad Blankenberge.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!