VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De nieuwe vrachtwagenparking aan het knooppunt van de A11-autosnelweg en de Alfred Ronsestraat vlak voor de haven van Zeebrugge zal pas klaar zijn in 2025. Dat er nood aan is is een open deur intrappen want truckers zoeken al even naar alternatieven om hun wachttijden te overbruggen. Zo brengen nogal wat chauffeurs de nachten door op het industrieterrein de Blauwe Toren in Brugge. Maar daar zijn er geen sanitaire voorzieningen voor handen, met alle gevolgen van dien. Eigenaars, werknemers en ook klanten van bedrijven op deze ambachtelijke zone zijn niet opgezet met de situatie. Volgens gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche, zelf aangesproken door betrokkenen, zouden er bijvoorbeeld mobiele toiletten en wasbakken geplaatst kunnen worden. Maar volgens Burgemeester Dirk De fauw is ondermeer de parralelweg weg van de Blankenbergse Steenweg uitermate ongeschikt om vrachtwagenchauffeurs te laten parkeren en zeker niet om ze er te laten overnachten. Het voorzien van sanitair zou volgens hem zorgen dat het industrieterrein een nog grotere aantrekkingskracht zou krijgen.

De Brugse Brandweer werd woensdagmiddag gevraagd in de Jeruzalemstraat. De bewoonster van een herenhuis aldaar vreesde dat de schouw van het huis de forse windstoten niet ging weerstaan en belde de hulpdiensten. Vanuit de voorpost stuurde de brandweer een ladderwagen ter plaatse waarna pompiers de oude schouw aan een inspectie onderwierpen. Die bleek er uiteindelijk niet zo slecht aan toe te zijn dat er instortingsgevaar was. De bewoonster zal nu beroep doen op een aannemer om de schouw van het pand te laten restaureren.

En zoals eerder al gemeld heeft de Club woensdagmiddag met Ardon Jashari zijn allereerste transfer met het oog op volgend voetbalseizoen vastgelegd. De 21-jarige Zwitser komt straks over van FC Luzern en zette bij blauw-zwart zijn handtekening onder een contract tot medio 2028. Met de transfer zou een bedrag van zes miljoen euro gemoeid zijn. Jashari kwam in januari 2022 in de A-kern van z’n huidige ploeg terecht. De verdedigende middenvelder speelde intussen ook al voor de Zwitserse nationale ploeg.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!