VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Het Huis van de Bruggeling zal nu vrijdag 15 september gesloten zijn. Ook de deelgemeentehuizen van de stad Brugge zijn die dag gesloten voor het publiek.

De luchthaven van Oostende moet voor twee maanden dicht omwille van werken aan de startbaan. Daarom zal touroperator TUI uitwijken naar de luchthaven van Brussel. TUI zorgt voor de nodige info en voorzieningen voor hun reizigers.

De Brugse Petanqueclub in de Opkensstraat in Assebroek zet nu zondag de deuren open voor het publiek. De hele dag zijn kandidaat-leden welkom om er een balletje te komen gooien en kennis te maken met de werking van de club en het bestuur. Het is zondag net de dag van de sport waarbij heel wat sportclubs uit Brugge zichzelf voorstellen.

Het is nu zondag ook autovrije zondag in Brugge met heel wat activiteiten op straten en pleinen.  In het centrum kan je zondag niet rijden. Er is braderie in de Langestraat-Hoogstraat en kermis in Sint-Kruis. In Torhout is er zondag een verkeershappening met een West-Vlaams kampioenschap surplacen. Ook in Oudenburg is verkeer zondag verboden naar aanleiding van autoloze zondag.

De Brugse horecazaak Rock Fort in de Langestraat sluit op 13 oktober de deuren met de huidige zaakvoerders. Daarna komen de uitbaters van Amuzee op de Zeedijk in Zeebrugge in de zaak, opnieuw dus een verlies voor de Zeedijk van Zeebrugge. Nochtans zit er heel wat potentieel in Zeebrugge-Bad, zo wordt gezegd.

En de Dolomietenvrienden van Daniel Tanghe kwamen zaterdag samen in Brugge. Ze genoten van de lunch in het clubhuis Flandria van de gelijknamige jachtclub aan de Katelijnebrug. Daarna trokken ze naar Lissewege. Daniel bracht vele duizenden toeristen uit onze regio naar het wondermooie Pustertal in de Dolomieten. Hij kwam er meer dan 50 jaar en werd al meerdere keren gehuldigd. Hij verscheen daar ook al geregeld in de lokale pers. De Dolomietenvrienden bestaan intussen al vijftig jaar.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!