VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Bolt, het mobiliteitsplatform dat in heel Europa actief is, is ook in Brugge van start gegaan met taxiservice. Bolt is eigenlijk een applicatie waarmee ritten bij zowel taximaatschappijen als individuele chauffeurs makkelijk geboekt kunnen worden. Het mobiliteitsplatform kondigde eerder de lancering per 1 april in Brugge aan. De app van Bolt heeft op vandaag 150 miljoen gebruikers in Europa maar ook in Afrika. Bolt wil vooral de verschuiving van privéauto’s naar gedeelde mobiliteit versnellen door betere alternatieven aan te bieden voor om het even welke gebruikssituatie.

Als meest bijvriendelijke stad van Vlaanderen blijft Stad Brugge ook in 2024 verder inzetten op de bestrijding van de Aziatische hoornaar. Deze exotische wespensoort vormt een heuse bedreiging voor ondermeer de honingbij. Nieuw dit jaar is de oproep naar vrijwilligers voor het plaatsen en opvolgen van een hoornaar-val. Concreet moeten deze vrijwilligers beschikbaar zijn om tot eind mei de val dagelijks op te volgen, lokvloeistof bij te vullen en de vallen te legen. Daarnaast moeten de vrijwilligers ook bijhouden hoeveel hoornaars gevangen worden. Daarnaast zal Stad Brugge net als in 2023 ook dit jaar blijvend inzetten op nestopsporing en bestrijding van de nesten. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen. In 2023 werden op Brugs grondgebied 111 nesten bestreden.

Morgen donderdag speelt de Club thuis tegen het Griekse PAOK Saloniki. De wedstrijd start om negen uur ’s avonds in Jan Breydel en wordt aanzien als een risico-wedstrijd. Het bezoekersvak is immers volledig uitverkocht wat betekent dat er zo’n 1.500 Griekse supporters verwacht worden. De handelaars in de Brugse binnenstad wordt gevraagd om de hele dag extra alert te zijn want traditioneel zakken de bezoekende supporters op de dag van de wedstrijd massaal af naar het centrum om zich voor te bereiden op het voetbalgebeuren. Het valt dan ook te verwachten dat de supporters manifest aanwezig zullen zijn in het straatbeeld. De Brugse politie zal nauwlettend toezicht houden en wie iets verdachts zou zien, die mag niet aarzelen om de politie te contacteren, aldus Burgemeester Dirk De fauw.

En op 90-jarige leeftijd is in Brugge de bekende Bruggeling Jacques De Blauwe overleden. Hij werkte jaren bij de Generale Bank in Brugge en was daarnaast bijzonder actief bij tal van verenigingen zoals bij het Komité voor Initiatief. Hij was gediplomeerd stadsgids, aangesloten bij de Gidsenbond, en zo leidde hij talrijke groepen doorheen z’n stad. Verder was Jacques De Blauwe ook actief bij de Brugse Klokkenspelvereniging en vroeger ook bij de Speelschaar van SFX waar hij bugel speelde. Drie jaar geleden verloor hij zijn echtgenote Laura met wie hij 2 zonen had. Inmiddels had hij ook al een achterkleinkind. Aan de familie van Jacques De Blauwe onze oprechte blijken van deelneming.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!