VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Het Koning Albertpark tussen het Concertgebouw en het station is vanaf nu afgesloten voor de opbouw voor de Meifoor. In het park komen tal van grote attracties te staan waaraan wat langer moet opgebouwd worden. De meesten komen van Kortrijk waar de Paasfoor nu zondag eindigt met een familiedag met kortingen op de attracties.

En op die Paasfoor in Kortrjk werden donderdag negenduizend oliebollen gebakken. Die werden verdeeld naar de verschillende woonzorgcentra zodat de senioren ook wat konden genieten van de kermissfeer in de stad. Woensdag mochten de foorhouders nog het team van KV Kortrijk verwelkomen op de kermis.

De zaterdagmarkt in Brugge zal omwille van de Meifoor van 20 april tot en met 11 mei verplaatst worden. De markt zal dan plaats vinden in de Boeveriestraat en in de omliggende straten. De voedingskramen vind je terug in de Boeveriestraat.

De MUG-heli werd vandaag al weer opgeroepen voor een dringende medische tussenkomst. Het MUG-team moesten uitvliegen naar Zedelgem. Donderdag moesten ze naar Zarren voor dringende hulpverlening.

Op de Brugse ring heeft een vrachtwagen die te hoog geladen was een verkeerslicht afgereden. Het ongeval is gebeurd aan het Fort Lapin. De vrachtwagen is verder doorgereden. De chauffeur heeft het wellicht nooit gemerkt. De politie moest het verkeer regelen op het kruispunt gedurende de herstellingswerken.

De brandweer en Fluvius werden donderdag opgeroepen naar de Hovaerestraat in Koekelare voor een gaslek. Het lek kon snel gedicht worden door de ploegen van Fluvius.

Aan de Katelijnepoort in Brugge wordt nog tot en met zondag gewerkt. Door die werken moet alle verkeer omrijden maar ligt nu ook de binnenvaart stil. In beide richtingen liggen binnenvaartschepen te wachten op doorgang.

En we keren nog even terug op de Europese avond van Club Brugge. De heenwedstrijd van de kwartfinale tegen het Griekse PAOK Saloniki werd dus een krappe 1-0 overwinning, dankzij een doelpunt van Hugo Vetlesen, al vroeg in de partij. Igor Thiago zal wel het minst goed geslapen hebben want hij had uiteindelijk voor een realistische 3-0 kunnen zorgen. Nog voor de rust kwam hij twee keer dicht bij een doelpunt maar kon niet afwerken. In de 2de helft miste hij tot overmaat van ramp ook nog een penalty. De Braziliaan pakte ook nog een gele kaart, wat hem de terugwedstrijd, volgende donderdag in Thessaloniki kost. Ook Brandon Mechele en Maxime De Cuyper pakten nog een derde geel, zodat ook zij niet inzetbaar zijn voor de return in een ongetwijfeld kolkend PAOK-stadion. Want de Grieken lieten zich ook gisteren meer dan horen. Het volgelopen bezoekersvak kon op bepaalde momenten zelfs het hele stadion domineren. Met 1500 waren ze in het Jan Breydelstadion. De hele dag al hadden ze zich laten horen in de Brugse binnenstad. Maar uiteindelijk gingen slechts 200 van de 1.500 PAOK-fans met een combiticket in op de uitnodiging van de politie om met bussen van ’t Zand naar het stadion te gaan. De meeste Grieken trokken in groep te voet naar Sint-Andries. De politie kon hen wel begeleiden en verhinderen dat ze zich vermengden met Clubfans. In de buurt van Jan Breydel moest de Federale politie rond 8 uur wel het waterkanon inzetten en ook traangas gebruiken. Grieken zonder ticket probeerden toen het Jan Breydelstadion binnen te dringen. De afrastering nabij het zwembad begaf het daar onder dat supportersgeweld. Als de Club er volgende week in slaagt om de hete Griekse avond te overleven, dan treft het de winnaar van het duel tussen het Tsjechische Viktoria Plzen en het Italiaanse Fiorentina. Die hielden het in hun heenwedstrijd op een 0-0 gelijkspel.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!