VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Na de Europese voetbalwedstrijd Club Brugge – PAOK Saloniki op donderdag 11 april en de problemen die zich toen hebben voorgedaan aan het Jan Breydelstadion hebben supporters van PAOK heel wat haatberichten op sociale media gepost, vooral gericht aan het Brugse stadsbestuur, de Brugse voetbalsupporters, de politie en de burgemeester. Burgemeester Dirk De fauw, die vorige donderdag nochtans gewillig met de Grieken op de foto ging, is dan ook bevreesd dat supporters van Club Brugge die donderdag naar Griekenland reizen voor de terugmatch het slachtoffer kunnen worden van vergeldingsacties door supporters van PAOK FC. Hij vraagt de Brugse supporters met aandrang om waakzaam en voorzichtig te zijn. Vertrek zeker niet zonder geldig toegangsbewijs en neem zeker geen uitdagende houding aan ten opzichte van de Griekse supporters”, aldus burgemeester Dirk De fauw. Idem bij Club Brugge zelf. Ook blauw-zwart roept op tot voorzichtigheid en raad aan om de Club-kleuren niet te dragen buiten het stadion.

De voorspelde stevige rukwinden hebben maandagnamiddag ook in het Brugse voor schade gezorgd. Zo kwam in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels een boom voor een gedeelte op de rijbaan terecht. Dat gebeurde rond half drie toen de storm het hevigst was, in de Generaal Naessens de Loncinlaan in Sint-Michiels. De boom kraakte, viel om en bracht daarbij ook schade aan de toegangspoort van een woning. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond. De Brugse brandweer kwam ter plaatse en zaagde de boom in stukken. Daarna was de laan weer vrij voor het verkeer.

In Brugge is zaterdag de Triënnale van start gegaan met kunst-installaties in Brugge en in Zeebrugge. Tal van internationale kunstenaars laten er hun werken zien. Op zondagvoormiddag waren alle Bruggelingen uitgenodigd voor een drink op de binnenkoer van het Belfort. Die is naar aanleiding van de Triënnale helemaal in stelling gezet en doet eerder aan als een bouwwerf met losgewaaide doeken. Brugge verwacht heel wat volk voor het kunsten-evenement.

De werken voor de vernieuwing van het Brugse Minnewaterpark zijn bijna klaar. Nu zaterdag wordt het vernieuwde park officieel geopend. Er werd rekening gehouden met het feit dat er ruimte moet zijn voor events zoals Feest in het Park en het Cactusfestival.

De kust is tevreden over de voorbije paasvakantie. Er waren 1,5 miljoen overnachtingen en 1,1 miljoen dagtoeristen. Ondanks het mindere weer en de vakantie voor Walen die pas in mei valt was er toch heel wat volk aan zee. Zaterdag was er trouwens nog een topdag.

De SFX Speelschaar heeft zaterdag een Lentemars gehouden en dat gevolgd door een openluchtconcert op de Burg in Brugge. Het was meteen het eerste openluchtconcert van het seizoen. Zondag mocht de Showband Dink dan weer een concert verzorgen op de Burg.

Het Izegemse museum Eperon d’Or lokte tijdens de paasvakantie bijzonder veel bezoekers. Het waren er meer dan 2200. Alles had te maken met de Lego-acitiviteit en de Sneakers-expo.

In Brugge zijn al heel wat attracties aangekomen voor de Meifoor die nu vrijdag start met 86 attracties. Na afloop van de Paasfoor in Kortrijk hebben veel foorkramers afgebroken om vervolgens af te zakken naar Brugge. Al heel wat grote attracties in het park zijn opgebouwd waaronder de Big Splash en de Remix. Op het Zand werd de Popcorn al opgebouwd.

En in tweede provinciale A van het voetbal kon Jong Male VV nog geen kampioen worden. Ze verloren met 1-2 tegen Diksmuide. Diksmuide scoorde nog in de laatste minuut van de wedstrijd. Tweede in het klassement Houthulst verloor ook. Jong Male heeft zo nog steeds één enkel puntje voor op Houthulst.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!