VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Sint-Kruis kermis lokte het voorbije weekend weer een massa volk, vooral dankzij het mooie weer. Uniek was het concert van zaterdagavond van de SFX-Speelschaar samen met Jelle Cleymans. De rommelmarkt en het straatfeest op zondag lokten heel wat volk. De kermis werd vrijdagavond officieel geopend door burgemeester De fauw op de terreinen van de Rugbyclub. Ook de rommelmarkt en de aansluitende braderie in de Langestraat en de Hoogstraat in Brugge lokten heel wat volk.

In Lissewege was het zondag de laatste dag van de Beeldenroute in een organisatie van Gratien Dendooven. Hij vindt het een geslaagde editie met nog heel wat volk tot gisteren zondag. Voor de horeca is de Beeldenroute een opsteker. Volgend jaar wordt het de 30e editie. Dat moet een feestelijke editie worden waarvoor nu er zich al heel wat kunstenaars hebben gemeld.

Op de Vismarkt in Brugge werden het voorbije weekend de jaarlijkse Mosselfeesten gehouden. Het was opnieuw een organisatie van de West-Vlaamse Snorrenclub. Ze lokten heel wat volk. Er was zaterdag en zondag live muziek.

Het binnenplein van de Biekorf in Brugge kreeg een nieuwe tijdelijke naam. Het is het Patricia Lasoenplein geworden. Patricia Lasoen was een geliefd Vlaams dichteres en schrijfster en overleed onlangs. Het binnenplein van de Biekorf krijgt jaarlijks een andere naam.

De organisatoren van de Brugse Sterrenstoet moeten noodgedwongen op zoek naar een nieuwe belleman. Na het plotse overlijden van Dany Dewispelare moeten ze op zoek naar een opvolger voor hem.

Het echtpaar Christian Debels en Monique Dhiet vierden zaterdag hun jubileum in het Brugse Stadhuis. Ze hebben een fonds opgericht dat als naam ‘Pamodit’ meekreeg. Het koppel wil geld schenken aan drie goede doelen. Dat gaat naar kansarme kinderen op de wijk Sint-Baafs waar Monique jarenlang kostuums heeft verkocht in haar familiezaak. Ze stopte er in 2002. Verder is er ook geld voor de MUG Heli en voor de opleiding van blindengeleidehonden.

En in tweede provinciale A van het voetbal blijft Jong Male VV aan kop staan, weliswaar gedeeld met Oudenburg. Ze wonnen al alle drie hun wedstrijden in het nog jonge seizoen. De malenaars moesten zondag op verplaatsing naar Heist waar ze met 3-4 cijfers wonnen.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!