VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

In de wijk Male in Sint-Kruis Brugge hebben 242 adressen deelgenomen aan de bebloemingsactie van de stad Brugge. Er werden meer dan 3400 bloemetjes verdeeld. Vrijwilligers zorgden voor een vlotte verdeling in het Mintus dienstencentrum Sconevelde in Male.

De brandweer werd zondagavond opgeroepen naar de Bloemisterijstraat in Sijsele. Aan de buitenkant van een horecazaak was het beginnen branden.

De MUG Heli werd zondag tot vijf keer toe opgeroepen. De spoedarts vloog met een verpleegkundige onder meer naar Zulte waar een motorrijder op een boom was geknald. Vandaag werd de MUG Helikopter vanmorgen opgeroepen naar Destelbergen bij Gent.

Alexander Kristoff van Uno X heeft zondag de Elfstedenronde gewonnen met start en aankomst in Sint-Michiels, in de Spoorwegstraat. De renners moesten 196 kilometer rijden en deden onder meer de Brugse binnenstad aan.

De Brugse Meifoor gaat z’n laatste week in. Nadien vertrekken de meeste foorhouders naar Antwerpen voor de Sinksenfoor. Door het mooie weer was er zondag heel wat volk. Nu donderdag en vrijdag verwachten ze nog heel wat volk. Donderdag is het Heilig Bloeddag met de processie en vrijdag de verminderde prijsdag.

De parking aan het Station in Brugge stond zondag vol. Er was heel wat volk in Brugge door het mooie weer en evenementen zoals de Triënnale, Atelier in Beeld, de kermis en de koers. Er waren ook heel wat dagtoeristen.

Vanaf nu donderdag zullen er strandredders zijn in Blankenberge. Het wordt een droog Hemelvaartweekend waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot twintig graden. In Zeebrugge is het nog tot half juni wachten op de redders. Het zeewater is nu nog bijzonder koud.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!