VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De Vlaamse kust beleefde een top Hemelvaartweekend. Ze noteerden er 700.000 overnachtingen wat 22% meer is in vergelijking met vorig jaar. Verder waren er 550.000 dagjesmensen. Het was overal bijzonder druk aan de kust en dus ook op de treinen richting Blankenberge en Oostende met heel wat treinstellen die volzet waren. Ook in Brugge was het een druk Hemelvaartweekend met op donderdag uiteraard de Heilig Bloedprocessie en op zondag Dwars door Brugge. Op vrijdag was er verminderde prijsdag op de Meifoor. Die was zondag aan de laatste dag toe.

De vierdaagse Havenfeesten in Blankenberge mochten 100.000 bezoekers verwelkomen. Er was heel wat te beleven rond de jachthaven met een grote rommelmarkt, visserijfolklore, reddingsoefeningen te water, een Shantykorenfestival en zondag dan de grote vissersstoet.

Zondag zijn uiteindelijk meer dan 6.000 sportievelingen gestart in Dwars door Brugge. Er kwam op sociale media al heel wat kritiek op het vroege afsluiten van de binnenstad omwille van de lopers. Vanaf 10.30 uur kon je vanaf de Ring de binnenstad niet meer binnenrijden.

Op initiatief van de vzw Brugge-Mariastad is alweer een nieuw Mariabeeld ingezegend in Brugge, dit keer in de Naaldenstraat. De inzegening door kanunnik Patrick Degrieck vond plaats in aanwezigheid van de bestuursleden van Brugge-Mariastad vzw, buurtbewoners en sympathisanten. De kunstenaar van het bronzen Mariabeeldje dat er ingezegend werd is Kris Van Gent, die de traditionele zeven smarten van Maria vertaalde naar zeven nieuwe smarten, relevant voor de mens op vandaag. Het nieuwe Mariabeeldje is meteen ook een oproep om actie te ondernemen voor een betere toekomst, aldus nog de kunstenaar.

Voor de derde keer in enkele dagen tijd lag de cruise MSC Virtuosa in de haven van Zeebrugge. Bij een volle bezetting kunnen meer dan 6.300 passagiers mee. Aan boord zijn er 21 bars, 5 zwembaden, winkels en specialiteitenrestaurants.

In Ieper trok zondag de Kattenstoet door de straten. Er was heel wat volk. Het was de laatste editie voor regisseur Bart Cafmeyer. Ieper mocht om en bij de 50.000 mensen verwelkomen. Het was 6 jaar geleden dat de stoet kon uitgaan.

Oostkamp was zondag de middagstop voor de deelnemers aan de 1.000 kilometer tegen kanker. De teams reden elke dag 250 kilometer vanuit Mechelen in de strijd tegen kanker.

In Bikschote bij Langemark Poelkapelle is een vrouw zwaar gewond geraakt. Ze kwam met haar wagen in aanrijding met een tractor en een boom. Het slachtoffer werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Ieper.

De Brugse basketbalclub Avanti Brugge gaat door naar de finale van de play offs. Ze wonnen zaterdagavond thuis de terugwedstrijd tegen Woluwe met 87-84 cijfers. Voor de finale moeten ze nu tegen buur Oostkamp.

Op de roeiregatta in Gent heeft de roeiclub van Oostende het bijzonder goed gedaan. Ze haalden immers maar liefst 13 verschillende medailles binnen, waarvan zes keer goud.

Cercle Brugge heeft zondag de uitwedstrijd tegen Antwerp gewonnen. Het werd er 1-2. Cercle speelt een bijzonder sterk seizoen en heeft in deze eindronde nog zicht op de 4de plek. De volgende opdracht is de thuiswedstrijd van zondagmiddag 19 mei tegen Union Sint-Gillis dat vanavond al te gast is in Jan Breydel voor de belangrijke wedstrijd tegen Club Brugge.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!