VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De tunnel onder het Zand in Brugge werd dinsdagvoormiddag een tijdlang afgesloten toen een vrachtwagen met een foorattractie het plafond van de tunnel had geraakt. Dat veroorzaakte meteen een rookwolk. De Zand-tunnel werd in beide richtingen afgesloten wat zorgde voor de nodige verkeershinder. Er was file vanaf de Katelijnebrug richting Zand.

Het was dinsdag een drukke dag voor de brandweer van Zone1. In Beernem belandde een vrachtwagen in de gracht. In Sint-Kruis moesten ze tussenkomen voor een brandje op school in de Karel van Manderstraat. En in Sint-Michiels was er brand in een garage van een woning in de Karel Cartonstraat.

Dovo heeft dinsdag heel wat obussen opgevist uit de Ringvaart in Brugge ter hoogte van de Kazernevest. Duikers van de brandweer hadden eerder 20 niet ontplofte obussen ontdekt uit de oorlogsjaren.

In Brugge krijgen we tegen 2028 een nieuwe Kruispoort-brug. Die moet de tijdelijke huur-brug vervangen die er ligt voor het uitgaande verkeer. Die huurperiode loopt af in 2027. De nieuwe brug komt wat verder gelegen. Door de Kruispoort rijden zal vanaf dan enkel nog door fietsers kunnen. Aan de Kruispoort passeren jaarlijks 3500 schepen.

Een ruime delegatie van Brugge is vertegenwoordigd op de beurs Imex in het Duitse Frankfurt. Daar zoeken agentschappen naar bestemmingen voor de organisatie van hun congressen. De agentschappen komen uit 94 landen. Het Brugse Congresgebouw wordt er gepromoot samen met Historium en The Bruges Beer Experience die er ook een stand hebben.

In Zedelgem is de nieuwe toeristische kaart klaar waarop je alle bezienswaardigheden kan terug vinden. De kaart zal verdeeld worden via het gemeentehuis maar ook via het Kasteel en Doolhof van Loppem en in de zes horecazaken die fungeren als toeristisch infopunt.

Op de Hoeve Hangerijn in Assebroek is er nu zondag een hoevemarkt waar je tal van hoeveproducten kan kopen. Op de Kinderboerderij in Assebroek is er zondag een schaapscheerfeest. Morgen donderdag verwachten ze daar al schoolkinderen. Er zijn tal van demonstaties gepland.

IVBO zal nu maandag geen PMD, papier en karton ophalen in Sijsele. Het is dan immers Pinksterenmaandag.  Er komt een inhaalronde op vrijdag 24 mei.

Donderdag start op de site van het Kasteel d’ Aartrycke de tuinbeurs Hof en Huis. Ze mogen dit jaar 160 exposanten verwelkomen. De beurs duurt tot en met maandag en de organisatoren verwachten er weer vele duizenden bezoekers. Het gaat intussen al om de 31e editie van deze beurs.

Drie leerlingen van het LTI Oedelem hebben een tuinwedstrijd gewonnen in Beervelde. Drie scholen moesten het in de finale tegen elkaar opnemen.

De Baloise Belgium Tour komt ook dit jaar naar Knokke-Heist en meer bepaald op 13 juni. Die dag rijden de renners van Merelbeke naar Knokke-Heist met rond 17 uur aankomst van de tweede rit aan de Wandelaar. Vóór de aankomst zijn er twee plaatselijke ronden gepland.

Heel wat woningen in Sijsele zaten dinsdag een tijdlang zonder water. Tijdens werken aan de nutsleidingen was er iets verkeerd gelopen. Een ploeg van Farys werd ter plaatse gestuurd voor de nodige herstellingen.

Het stadsbestuur van Damme heeft het vernieuwde kruispunt Stationsstraat met de Veldstraat in Sijsele officieel geopend. Op het plein, dat de naam Verbroederingsplein zal krijgen, komt er een fontein. Dat moet zorgen voor een vertragend effect en ook de verkeersveiligheid verhogen op het kruispunt.

De stad Damme heeft het voorbije weekend een delegatie ontvangen van Seyssel in de Haute Savoie. Damme is al 50 jaar verbroederd met deze Franse gemeente. Alles is gestart met een verbroedering met de gemeente Sijsele in oktober 1974.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!