VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

De Stad Brugge heeft vrijdag een rouwregister gelegd in het stadhuis ter nagedachtenis van ereburgemeester Patrick Moenaert. Dat rouwregister, als eerste ondertekend door huidig Burgemeester Dirk De fauw, ligt in de inkomhal van het Brugse Stadhuis tot en met dinsdag 28 mei. Je kan er dagelijks terecht van 9.30 ’s morgens tot 5 uur in de namiddag. Het publiek kan op vrijdag 24 mei van 10 uur ’s morgens tot 5 uur in de namiddag een laatste groet brengen aan ereburgemeester Patrick Moenaert en dat eveneens in het stadhuis. De begrafenisplechtigheid van de overleden ereburgemeester van Brugge zal plaatsvinden op zaterdag 25 mei om 10 uur in de Brugse Sint-Salvatorskathedraal.

De hulpdiensten zijn donderdagavond rond 10 over 10 uitgerukt naar de Ezelpoort in Brugge. De oproep luidde dat er vermoedelijk iemand in het water gevallen was maar na aankomst bleek er al snel weinig aan de hand te zijn. Een voorbijwandelende vrouw had een hevige plons in het water gehoord en vreesde het ergste. Ze alarmeerde de hulpdiensten, waarop politie, ambulance en duikers met spoed uitrukten. Na een controle kon er op die plaats evenwel niets gevonden worden.

Een ruime delegatie uit Brugge was van 14 tot en met 16 mei vertegenwoordigd op de beurs Imex in het Duitse Frankfurt. Daar zochten agentschappen naar bestemmingen voor de organisatie van hun congressen. Die agentschappen kwamen uit 94 landen. Het Brugse Congresgebouw BMCC werd er gepromoot samen met Historium en The Bruges Beer Experience die er ook een stand hadden.

Vanaf juli komt er een extra vliegdag voor vluchten met TUI vanaf de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge naar Palma de Mallorca. Het is een populaire bestemming geworden voor heel wat Vlamingen die kiezen voor de zon. De extra vliegdag wordt voorzien op dinsdag.

Door een technisch defect was er donderdag twee uur lang geen tramverkeer mogelijk tussen Blankenberge en Knokke. Er werden pendelbussen ingelegd tussen beide bestemmingen.

In juni worden weer de nieuwe maatjes gelanceerd. De West-Vlaamse Snorrenclub pakt in dat verband op 15 en 16 juni uit met een heus maatjesweekend. Zoals jaarlijks zal er ook in de Bistro Old Steamer in Zeebrugge een maatjesproeverij plaatsvinden.

Op de Seafront-site in Zeebrugge komt er terug een nieuwe zaak bij. Het wordt een pop up zomerbar met als welluidende naam La Banchina by Mood Beach. Ze zullen er heerlijke drankjes en hapjes serveren.

Komend weekend is er Zwankendamme kermis. Nu zaterdag zal het 25-jarig bestaan gevierd worden van de carnavalsvereniging de Lekkerbekken. De Brugse burgemeester Dirk De fauw gaat de vereniging feliciteren en ook een oorkonde overhandigen. In de stoeten van de afgelopen jaren wonnen ze al meerdere prijzen.

In Oostende is Haut van start gegaan, het hoogste restaurant van Oostende maar ook met haute cuisine. Ze waren pas open en kregen al meteen 500 reservaties binnen voor de komende weken.

De Brugse deelgemeente Sint-Michiels krijgt er een nieuwe supermarkt bij. Het gaat om de Albert Heijn. De Global Estate groep zal de site realiseren. In West-Vlaanderen zal Albert Heijn alles samen drie nieuwe supermarkten openen.

Nu maandag zijn het in Diksmuide de jaarlijkse Boter en Kaasfeesten. Dan worden er drie nieuwe ridders opgenomen in de Orde van de Beuterwaeghe. De hele dag door is er verkoop van kaas en boter en is er animatie. Die dag is er ook een feestelijke markt want normaalgezien is er wekelijks markt op maandag in de Boterstad.

Zoetemondjes worden nu maandag in Kemmel verwacht. Daar wordt de jaarlijkse Zoetemarkt gehouden met verkoop van snoep en taarten uit alle hoeken van Vlaanderen.

De gekende broeders Azimi starten vandaag in het Zeeuwse grens- en winksltadje Sluis met een nieuwe zaak. Het gaat om een Ipea winkel. De Azimis waren jarenlang de uibaters van Hotel Elderschans in Aardenburg.

Jong Male VV dat volgend seizoen in eerste provinciale zal uitkomen pakt uit met twee nieuwe trainers. Het gaat om Kenny Verduyn en Chris de Bisscop. Ze onderhandelen nog met voormalig Club-keeper Jürgen Belpaire om de doelmannen te trainen.

En dan nog even dit, vanaf donderdag 23 mei tot halverwege de maand juni zal de fontein in het Koningin Astridpark niet in werking zijn en dat door herstelwerkzaamheden. De fontein van den botanieken hof is dan dus eventjes buiten dienst.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!