VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Aan de Zeedijk van Zeebrugge is vanmorgen vroeg een zware brand uitgebroken in een flatgebouw. Het vuur brak uit in het garagecomplex achteraan het Palace Hotel waar vorige week ook al een appartement op de hoogste verdieping uitbrandde. De brandweer van Zone1 rukte uit met groot materiaal en had de brand na enige tijd onder controle. De flatbewoners van zowel Baron de Maerelaan 2 als Brusselstraat 2 werden door de brandweer geëvacueerd en vervolgens met een bus richting het Marktplein van Zeebrugge gebracht. Daar werden ze opgevangen in het politiekantoor. De omwonenden werd op het vroege uur ook gevraagd ramen en deuren te sluiten tot de rook verdwenen was. Bij de brand in de vroege ochtend bleven de appartementen zelf gevrijwaard.

Als alles volgens plan verloopt, dan begint eind 2025 de bouw van de gloednieuwe Krakelebrug. Die wordt bijna dubbel zo breed en zal fungeren als tafelbrug. Dat betekent dat ze, om de scheepvaart door te laten, zo’n zeven meter horizontaal omhoog gaat. Hetzelfde principe als straks zal toegepast worden met de nieuwe brug aan de Kruispoort. De nieuwe Krakelebrug wordt begroot op zo’n 30 miljoen euro. Sinds 2022 is de brug onderbroken na een aanvaring door een binnenschip. De schade was onherstelbaar.

Voor de 12de keer wordt het Arabian Horse Event georganiseerd in Brugge, meer bepaald op de site Tillegem. Er komen paarden uit alle landen van de wereld naar deze wedstrijd. De toegang is volledig gratis tijdens het weekend van 22 en 23 juni.

In het najaar starten de werken voor de aanleg van een nieuwe buurtparking aan de Koolkerkesteenweg in Brugge. Er zal plaats zijn voor 27 voertuigen. De aanleg zal gebeuren in waterdoorlatend materiaal. Het moet de parkeerdruk in de buurt verminderen.

De Baloise Belgium Tour komt morgen naar onze regio met aankomst aan de Wandelaar in Knokke. De renners doen twee plaatselijke ronden voor de aankomst en rijden onder meer door Male, Brugge, Koolkerke en Damme.

De gemeente Zedelgem heeft een elektrische heftruck gekocht bij de firma Forx in Torhout. Die zal ingezet worden voor de technische dienst. De aankoop kadert in de verduurzaming van het wagenpark. Er werden ook nieuwe bestelwagens aangekocht.

Cercle Brugge wordt morgen donderdag ontvangen op het Brugse Stadhuis. De verenging viert het 125-jarig bestaan en heeft er een schitterend seizoen opzitten met een Europees ticket als beloning. En Dosko Sint-Kruis bestaat dit jaar 100 jaar. Dat zal in augustus gevierd worden. Er wordt momenteel gewerkt aan een boek. De auteurs zoeken nog naar oude foto’s van de voetbalclub.

Provincialer Jong Male stelt nu vrijdag hun eerste elftal en hun trainersstaf voor. Na de promotie komen ze volgend jaar uit in de hoogste provinciale reeks van het voetbal.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!