VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Club Brugge heeft voor het eerst getraind voor het nieuwe seizoen. De trainer moet zijn team klaarstomen. Nu zaterdag spelen ze al een oefenwedstrijd tegen Knokke in het De Taeyestadion in Knokke Heist.

Cercle Brugge heeft ook voor het eerst terug getraind na de vakantie voor de spelers. Nu zaterdag is er een fandag in het Jan Breydelstadion in Brugge. De spelers worden er voorgesteld aan de supporters. Er is ook een open training voorzien.

In Zeebrugge lagen maandag twee cruiseschepen van de Norwegian Cruise Line. Ze zijn maandagavond uitgevaren. De Norwegian Prima komt al op 13 juli terug. Morgen woensdag komt de Aida Prima.

De gemeenteraad van Brugge werd in één avond tijd afgewerkt. De meeste aandacht ging naar de jaarrekening 2023. Het ging om de rekening voor de stad, het OCMW en de politie. Na de agenda waren er nog zeven interpellaties van raadsleden.

In het stadhuis in Brugge werd het huwelijk voltrokken van de Brugse schepen Mathijs Goderis. Hij is in het huwelijk getreden met Sanne Doms. Ze kwamen naar het stadhuis samen met hun kinderen Sem en Siebe.

De gemeente Beernem overweegt om op de site van de Steenbakkerij in Oedelem een eeuwelingentuin te realiseren. Ze doen dat op vraag van de NVA. Volgens de burgemeester zouden de zes eeuwelingen die er nu zijn in Beernem een boom krijgen in die tuin.

De Brugse burgemeester Dirk De fauw mocht de Duitse president verwelkomen in Brugge. Hij was er op uitnodiging van het Europacollege naar aanleiding van het einde van het academiejaar.

De Brugse zanger Benny Scott was in feeststemming. Zijn kleindochter Julie is in het huwelijk getreden in het Brugse stadhuis. De man is tevreden dat zijn nummer Ik hen Brugge in m’n herte op heel wat plaatsen gezongen wordt, onlangs nog op de ontvangst van de nieuwe Bruggelingen in het Concertgebouw.

In de wijk Blijmare in Sint-Andries starten begin juli werken aan de voegen in tal van straten. De werken zullen duren tot 12 juli. In de Collegestraat in Assebroek starten op 1 juli werken voor de heraanleg van het gedeelte tussen de school en het kruispunt met de Sint-Kruisstraat.

Zeventig journalisten uit elf verschillende landen kwamen op persreis naar Brugge. Ze kwamen er de Triënnale in beeld brengen. Zo krijgt het event internationale aandacht in de pers. Het leverde al meer dan 70 artikels op in de meest bekende buitenlandse kranten en magazines.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!