VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

In de aula van het crematorium in Brugge werd afscheid genomen van Johan Van Hout. Hij werkte al enkele jaren voor Musea Brugge. Hij was een wereldreiziger. Door kanker verloor hij in amper drie weken tijd de strijd. Johan Van Hout was nog maar 61.

Aan het stadhuis van Brugge stond een erehaag van de Brugse politie voor het huwelijk van Jurgen Vanderleen en Nathalie Haezebrouck. Ze werken beiden bij de Brugse politie.

Nico Stalpaert is overleden. Hij was destijds de uitbater van de Proxy Delhaize in Male. Hij runde de winkel samen met zijn partner Nico Kesteloot voor wie het verlies zwaar aankomt.

Op zeven punten in onze regio werd zondag de Big Jump gehouden om te streven voor een betere waterkwaliteit. De zwemmers sprongen onder meer in de Coupure in Brugge waar het zomerzwemmen georganiseerd wordt.

Francesco Vanderjeugd stopt met politiek. Hij zal geen kandidaat-burgermeester meer zijn voor Staden. Er was een rel uitgebroken nadat hij op een Open VLD event een sexfilmpje liet zien van zichzelf en een vriendin. Die vriendin heeft hij intussen zijn excuses aangeboden.

De 41ste en compleet uitverkochte editie van het Cactusfestival in Brugge is een succes geworden. Er kwamen vele duizenden concertgangers langs. Ondermeer Bazart en Brihang zorgden voor spettende optredens.

Ostend Beach is het voorbije weekend een groot succes geworden. Er waren 25.0000 concertgangers en dat mag volgens de organisatoren een groot succes genoemd worden.

De MUG heli met vertrouwde standplaats aan het AZ Sint-Jan in Brugge moest zondag onder meer naar Koekelare. Daar was een motorrijder zwaar gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een personenwagen. De gewonde motorrijder werd overgevlogen naar het ziekenhuis.

Op de E40 snelweg ter hoogte van Brugge kwam het vanmorgen vroeg tot een aanrijding tussen een bestelwagen en een taxi. Door de aanrijding lag de snelweg volledig bezaaid met brokstukken. De brandweer moest alles opruimen vooraleer het verkeer weer vlotte doorgang had.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!