VBRO Evergreen

Regio-nieuwtjes in het kort

Op het Stationsplein in Brugge wordt morgen donderdag de Student Welcome gehouden om de studenten die gekozen hebben voor Brugge te verwelkomen. Het feest start om 17 uur en duurt tot iets na middernacht. Er worden heel wat Brugse studenten verwacht.

Komende zondag is er Open Bedrijvendag. Eén van de deelnemers is de Marine in Zeebrugge die daar hun vacatures zullen promoten. Ook de vacatures van nevenbedrijven die werken voor de Marine worden er dan in de kijker gezet. AZ Zeno campus Blankenberge zet nu zondag ook de deuren open van hun ziekenhuis.

Het park Bellewaerde in Ieper is in rouw gedompeld. Hun zestienjarige leeuw Aru is overleden. Zijn gezondheid was er de laatste maanden sterk op achteruit gegaan. Ook de andere leeuwen zullen nu moeten wennen nu Aru er niet meer is.

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft het zwaar gebrand in een villa in een rustige wijk in Sint-Andries. De villa liep bij de brand zware schade op.

Op de militaire basis in Koksijde wordt een grote oefening gehouden met militairen uit tal van landen. Ze oefenen rond een chemische aanval waarbij slachtoffers vallen. Samen trainen ze op tal van technieken. Ook de Amerikanen komen de oefening bijwonen.

Het westerstaketsel in Blankenberge gaat verdwijnen. Het wordt na vele jaren gesloopt. Heel wat Blankenbergenaars en kustliefhebbers zullen dit staketsel missen. Woensdag was er nog een afscheidswandeling gepland.

VBRO-Flashback!

VBRO-Flashback!